Νέα touchscreen οθόνη παρουσίασε η LG

Τώρα που το νέο λειτουργικό της Microsoft κυκλοφόρησε επιτέλους στα καταστήματα, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές εταιρείες να προσφέρουν περιφερειακά και αξεσουάρ προσαρμοσμένα στις ανάγκες του λειτουργικού, όπως για παράδειγμα οθόνες αφής για υπολογιστές.

Μια τέτοια οθόνη παρουσίασε η LG. Με διαγώνιο 23 ίντσες, η Touch 10 ET83 χρησιμοποιεί το εξελιγμένο IPS (In-Plane Switching) panel το οποίο διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών TN, κυρίως όσον αφορά τα χρώματα. Τα IPS panels προσφέρουν μια πολύ μεγαλύτερη γκάμα «ζωντανών» χρωμάτων με καλή αντίθεση και συνοχή ενώ παρέχουν ακόμα μια πιο άνετη εμπειρία θέασης στους χρήστες, επιτρέποντας τους την παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή χωρίς να επιβαρύνουν τα μάτια τους.

Αντίθετα με άλλες touch οθόνες, όπου επιτρέπουν την ταυτόχρονη χρήση μόνο δυο δακτύλων, η Touch 10 δίνει την δυνατότητα στους χρήστες της να χρησιμοποιήσουν όλα τα δάκτυλα τους την ίδια στιγμή. Έτσι μπορούν να εκτελούν έναν μεγάλο αριθμό εργασιών, όπως την μεταφορά πολλών ξεχωριστών αρχείων ταυτόχρονα. Για αυτό το λόγο, η Touch 10 αποτελεί ιδανική λύση για όσους χρησιμοποιούν τα Windows 8, επιτρέποντας τους να εκμεταλλευτούν πλήρως τον νέο τρόπο χειρισμού του λειτουργικού χωρίς να χρειαστεί να αναβαθμίσουν τον υπολογιστή τους.

Η Touch 10 θα είναι διαθέσιμη στην Κορέα μέσα στον Νοέμβριο, χωρίς να γίνεται αναφορά στην τιμή της, ενώ η κυκλοφορία της στην Ευρώπη και στις υπόλοιπες αγορές θα ακολουθήσει σύντομα, ίσως πριν το τέλος του χρόνου.