Πανικός στο app store για τα Office της Microsoft για iPad

Διαθέσιμη εδώ και λίγες ώρες είναι η έκδοση της σουίτας λογισμικού Office της Microsoft για τα iPad.

Οι τρεις ξεχωριστές εφαρμογές Word, Excel και Powerpoint έχουν βελτιστοποιηθεί για να προσαρμόζονται στις ανάγκες της οθόνης αφής και η παρουσίαση έγινε από το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Satya Nadella.

Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη πώλησης, το Word έγινε η πιο δημοφιλής εφαρμογή για iPad στο App Store της Apple, και αυτή με τα περισσότερα "κατεβάσματα". Τα  Excel και PowerPoint βρέθηκαν στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα έγγραφα σε οποιαδήποτε από τις εφαρμογές θα εμφανίζονται χωρίς προβλήματα μορφοποίησης, όπως θα φαίνονταν και σε έναν υπολογιστή. Οι όποιες αλλαγές κατά την επεξεργασία του εγγράφου θα αποθηκεύονται συνεχώς, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επεξεργασίας από πολλά άτομα ταυτόχρονα. 

Για την αξιοποίηση όλων των λειτουργιών της σουίτας για το iPad, όπως την επεξεργασία αρχείων ή τη δημιουργία νέων, ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει συνδρομή στην υπηρεσία Office 365 της Microsoft. Τα προγράμματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και δωρεάν, με περιορισμένη όμως λειτουργικότητα, αφού ο χρήστης θα έχει απλώς τη δυνατότητα να διαβάζει έγγραφα στο Word, να «ανοίγει» αρχεία Excel και να κάνει παρουσιάσεις με το PowerPoint.