Το επαναστατικό μενού του νέου Samsung Galaxy S5

Το νέο smartphone της Samsung θα έχει ένα τελείως διαφορετικό μενού απ' ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα για τη σειρά Galaxy.

Μια εικόνα της αρχικής οθόνης του νέου Samsung Galaxy S5 διέρρευσε μέσω του χρήστη του Twitter @evleaks και αμέσως-αμέσως δημιούργησε ευχάριστη αναστάτωση στους χρήστες-λάτρεις της συγκεκριμένης σειράς τηλεφώνων, καθώς φαίνεται ιδιαίτερα χρηστική και ευχάριστα συμπυκνωμένη.

Το μενού είναι multitasking και παραπέμπει σε... Windows 8. H οθόνη μπορεί πλέον να χωρίζεται σε πολλά παραλληλόγραμμα κουτάκια, που εμφανίζουν όλες τις δραστηριότητες που ένας τυπικός χρήστης smartphone χρειάζεται.

Κι ακόμη, υπάρχει πλέον χώρος για αρκετές εξτρά πληροφορίες, όπως τα "ζωντανά" σκορ των αγώνων, εξαιρετικά αγαπημένη εφαρμογή -κυρίως- για άνδρες και οι πληροφορίες για τις τελευταίες πτήσεις, επαγγελματική χρηστική εφαρμογή ανεξαρτήτως φίλου.

Στη σειρά και στο πόσα από αυτά τα κουτάκια είναι ενεργά και πώς λειτουργούν ενεργά ή ανενεργά, το αρχικό μενού του Samsung Galaxy S5 θυμίζει τα Live Tiles των Microsoft Windows και το BlinkFeed των HTC.

Η λογική, επίσης, ταιριάζει με τον τρόπο και τη μεθοδολογία χρήσης των κοινωνικών δικτύων και των αυτόματων παροχών ειδησεογραφικού περιεχομένου, που τόσο συνηθισμένη είναι στην εποχή μας.

Υπενθυμίζεται ότι το Samsung Galaxy S5 αναμένεται να λανσαριστεί τον Απρίλιο του 2014, μαζί με ένα "έξυπνο" ρολόι Galaxy Gear νέας γενιάς.