Το Sony Xperia Z1 είναι ένα αδιάβροχο φωτο-κινητό!

Το Sony Xperia Z1 αποτελεί τη νέα συσκευή της εταιρείας, που αξίζει να δοκιμάσεις.

Πρόκειται για ένα κινητό, με έμφαση στις λειτουργίες της κάμεράς του.

Το Xperia Z1 είναι πάνω απ’ όλα ένα cameraphone. Διαφημιστικά, ουσιαστικά και εμπορικά μιλώντας, το βασικό του "χαρτί" είναι ο αισθητήρας των 20,7 megapixels σε μια κάμερα με φακό 27mm f/2.0 G Lens.

Το flagship phone της Sony διατίθεται σε τρία χρώματα: λευκό, μαύρο ή μοβ.

Η μίνιμαλ αισθητική του παραπέμπει στις monolithic τηλεοράσεις της premium σειράς Sony Bravia: Ένα λεπτό παραλληλόγραμμα σασί, το οποίο λαμποκοπά και από τις δύο πλευρές του.

Φυσικά, ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και αναφερόμαστε στο γεγονός ότι και οι δύο επιφάνειες του Z1 λειτουργούν σαν μαγνήτης για τις... δαχτυλιές.
 
Σε αντίθεση με το παρόμοιας αισθητικής Xperia Z, το Z1 διαθέτει περιμετρικά ένα καλαίσθητο μεταλλικό σιρίτι, χάρη στο οποίο αμβλύνονται οι γωνίες και είναι πιο άνετο στο πιάσιμο.

Είναι φτιαγμένο από ενιαίο κομμάτι αλουμινίου που καλύπτεται από γυαλί μπροστά και πίσω, το Z1 είναι ένα πολυτελές gadget που εκτός από τις δαχτυλιές σας θα μαγνητίσει και όλα τα βλέμματα.
 
Το Sony Xperia Z1 είναι αδιάβροχο και ανθεκτικό στη σκόνη. Η οθόνη TRILUMINOS στις 5 ίντσες με ανάλυση 1.080 x 1.980 pixels και X-Reality for mobile engine, είναι σαφώς διαυγέστερη από αυτήν του Xperia Z.

Τα χρώματα δείχνουν ζωντανά, οι λεπτομέρειες απεικονίζονται άριστα και όλα δείχνουν ότι η Sony Mobile Bravia Engine 2 κάνει καλά τη δουλειά της. Απόλαυσα τηλεοπτικές σειρές και Full HD υλικό στην οθόνη του και κυριολεκτικά ξέχασα ότι στο σαλόνι μου υπάρχει και τηλεόραση.
 
Πρόκειται για κινητό με πολύ γρήγορο επεξεργαστή. Το Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 chipset με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 2,2GHz και γραφικά Adreno 330 που κρύβεται πίσω απ’ το γυαλί και το αλουμίνιο, παρέχει άφθονη ισχύ που φτάνει και περισσεύει.

Το λειτουργικό του πρόγραμμα είναι περιβάλλον Android 4.2.2 Jelly Bean. Αυτό δεν είναι το πιο πρόσφατο λειτουργικό της Google (το 4.3 είναι), αλλά δύσκολα θα καταλάβετε τη διαφορά λόγω του custom interface που έχει φορέσει στη συσκευή η Sony.

Το UI της Sony είναι εκπληκτικά εύχρηστο, ενώ προσφέρει και πρόσβαση στις Music και Video Unlimited streaming εφαρμογές. Οι εν λόγω υπηρεσίες απαιτούν συνδρομή μεν, αλλά δίνουν ως «προσφορά γνωριμίας» 60 ημέρες free μουσική και 6 blockbuster ταινίες επίσης δωρεάν.

Ο ήχος του Xperia Z1 είναι αρκετά καλός από τα εξωτερικά ηχεία (αν και κάπως χαμηλός), χωρίς όμως πολύ καλή απόδοση της μουσικής στα ακουστικά.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η υποδοχή των ακουστικών είναι ήδη αδιαβροχοποιημένη και δεν κρύβεται από κάλυμμα όπως στο Xperia Z.

Λόγω κάμερας, οθόνης και επεξεργαστή μπαίνει αυτόματα στην κατηγορία των top performers. Το σασί του, από γυαλί και αλουμίνιο, είναι αξιολάτρευτο.

Για τις υψηλής ποιότητας φωτογραφικές αρετές του, χρειάζεται τέχνη, υπομονή και επιμονή στο Manual mode. Όμως μπορεί να εκμεταλλευτεί κανείς στο έπακρο την πραγματικά σπουδαία κάμερά του!

Το hashtag #bestofSony δεν είναι καθόλου τυχαίο...

Τα χαρακτηριστικά

Οθόνη: 5'' TFT capacitive, ανάλυση 1920x1080 pixels (441 ppi)

Μνήμη αποθήκευσης: 16GB

Eπεκτάσιμη μνήμη: έως 64GB

Μνήμη RAM: 2GB

Chipset: Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800

CPU: Quad-core 2.2 GHz Krait 400

GPU: Adreno 330

Κάμερα: 20,7MP, autofocus, LED flash

Βίντεο: 1080p@30fps

Μπαταρία: Li-Ion 3.000 mAh

Διαστάσεις: 144 x 74 x 8,5 mm

Βάρος: 170 γραμμάρια

Τιμή: 749 ευρώ

Πηγή: thegang.gr