Η μανία της Apple με τη λεπτομέρεια!

Τα προϊόντα Apple φημίζονται για τον εξαιρετικό τους σχεδιασμό καθώς οι κατασκευαστές δίνουν βάση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παρατηρούν την κάθε λεπτομέρεια, στέκονται στη χρήση του προϊόντος και στα εμφανή χαρακτηριστικά του. 
 
Ακολουθεί λοιπόν μια λίστα με 9 παράξενα και "κρυμμένα" χαρακτηριστικά προϊόντων Apple που θα σας δείξουν τη μανία που έχουν οι σχεδιαστές με τη λεπτομέρεια. 
 
Το έξυπνο ανεμιστηράκι: όταν χρησιμοποιείτε τη φωνητική εντολή στα νέα Mac λάπτοπ, το εσωτερικό ανεμιστηράκι ελαττώνει την ταχύτητά του για να σας ακούει καλύτερα.
 
Το λαμπάκι που αναπνέει: το 2002, η Apple δημιούργησε μια πατέντα. Όταν το λάπτοπ σας βρίσκετε σε κατάσταση αναμονής, το λαμπάκι που υποδεικνύει τη λειτουργία του λάπτοπ αναβοσβήνει στο ρυθμό της ανθρώπινης αναπνοής.
 
 
 
Εικονική αντανάκλαση: όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή μουσικής στο iPhone σας, παρατηρήστε το κουμπί ρύθμισης ήχου στο πλάι του τηλεφώνου. Η αντανάκλασή του αλλάζει όσο κουνάτε το τηλέφωνο. 
 
Κρυφοί μαγνήτες: τα παλιότερα μοντέλα iMac δε διέθεταν κάμερα iSight αλλά έναν κρυφό μαγνήτη στο πάνω μέρος της πρόσοψης. Εκεί στερεωνόταν η κάμερα iSight. 
 
Εύκολο άνοιγμα: τα λάπτοπ της Apple ανοίγουν με τη χρήση ενός μόνο δαχτύλου. Αυτό οφείλεται σε μια ειδική ράβδωση στο μπροστινό μέρος του λάπτοπ. Ο ίδιος μηχανισμός θα εγκατασταθεί και στα πιο εξελιγμένα προϊόντα.
  
Κεφαλαία γράμματα: σε όλα τα MacBook Air και τα νεότερα MacBook Pros, θα παρατηρήσετε ότι με το πάτημα του πλήκτρου Caps Lock τα κεφαλαία δεν ενεργοποιούνται. Η Apple θέλοντας να προστατέψει τους πελάτες της από την τυχαία πληκτρολόγηση και από ένα έγγραφο γεμάτο από κεφαλαία γράμματα, συνιστά να κρατήσετε το πλήκτρο πατημένο για λίγα δευτερόλεπτα. Τότε θα ενεργοποιηθούν τα κεφαλαία γράμματα. 
 
 
Κρυφό Hi-Fi: οι επαγγελματίες ήχου και εικόνας που χρησιμοποιούν αντάπτορες οπτικής ίνας μπορούν να ευχαριστήσουν την Apple. Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει μια πόρτα εξόδου TOSLINK. Με τη σύνδεση του αντάπτορα στο MacBook Pro, η λειτουργία TOSLINK ενεργοποιείται και σας προσφέρει ήχο υψηλής ποιότητας και πιστότητας. 
 
Ένα μικρό μισοφέγγαρο: όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία "Μην ενοχλείτε", στο πάνω μέρος της οθόνης του τηλεφώνου σας εμφανίζεται ένα μικρό μισοφέγγαρο. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε τη λειτουργία, μια μικρή έκλειψη θα εμφανίζεται μπροστά στα μάτια σας!  
 
Η ένδειξη για το iTunes:  πολλοί χρήστες την είχαν πατήσει στο παρελθόν με την ένδειξη των iTunes. Η εντολή που σε μεταφέρει στο iTunes βρισκόταν πολύ κοντά με τις εντολές "Now Playing" ή "Artists" με αποτέλεσμα πολλοί να μπερδεύονται και να βρίσκονται ξαφνικά στο iTunes. Η Apple μετέφερε την ένδειξη πάνω αριστερά για να διευκολύνει τους χρήστες της.