Tο υβριδικό Ultrabook της Samsung τρέχει Android και Windows!

Το νέο Ultrabook/tablet της Samsung αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τη διάθεση της εταιρείας να πειραματίζεται και να ρισκάρει, ακόμη και σε χώρους που θεωρούνται δεδομένοι.

Tο ATIV Book Q είναι μια πρωτότυπη συσκευή γιατί ναι μεν έχει τη διττή φύση (Ultrabook/tablet) αντίστοιχων gadget που έχουμε δει μέχρι σήμερα, αλλά εντυπωσιάζει γιατί τρέχει και δύο λειτουργικά.

Μπορείτε δηλαδή να το χρησιμοποιήσετε ως πλήρες Ultrabook με Windows 8 ή να απολαύσετε την ευχρηστία ενός Android tablet (με 4.2.2 Jelly Bean). Το συρόμενο πληκτρολόγιο είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα του νέου gadget της Samsung. Σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε Android Apps σε περιβάλλον Windows και να το λειτουργείτε σε ένα από τα τέσσερα modes.

Η οθόνης αφής είναι τεχνολογίας qHD+ κι έχει διαγώνιο 13,3 ιντσών και ανάλυση 3200 x 1800 (η υψηλότερη σε συσκευή της κατηγορίας με 275ppi, 2,8 φορές πάνω από τη full HD) και περιστρέφεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.

Βασίζεται στο νέο επεξεργαστή Intel Core i5 4200, έχει μνήμη RAM 4GB DDR3L, κύκλωμα γραφικών Intel HD Graphics 4400, αποθηκευτικό χώρο 128GB SSD και κάμερα με δυνατότητα εγγραφής βίντεο στα 720p.

Οι διαστάσεις του ATIV Book Q είναι 327.0x217.8x13.9 και ζυγίζει μόλις 1.2 κιλά.

Πηγή: thegang