Μαγειρέψτε μέσω κινητού!

Η ερώτηση “τι έχουμε για φαγητό” είναι τόσο παλιά όσο ο ίδιος ο χρόνος και συνήθως δε συνοδεύεται από την πιο ευχάριστη απάντηση. Πλέον, η τεχνολογία έφτασε στο σημείο να βρει και για αυτό το πρόβλημα λύση.

Μία μεγάλη ποικιλία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, λαμβάνουν υπόψιν ότι έχετε στο ψυγείο σας, τι έχετε όρεξη να φάτε αλλά και πόσο χρόνο έχετε στη διάθεσή σας και σας δίνουν την πιο πλήρη απάντηση στο παραπάνω ερώτημα.

Epicurious

Το Epicurious είναι μία δωρεάν εφαρμογή που προσφέρει την πληρέστερη και πιο ενημερωμένη λίστα συνταγών από τα Bon Appetit, Gourmet και τους καλύτερους σεφ ανά τον κόσμο. Μπορείτε να ξεκινήσετε εισάγοντας ένα συστατικό, στη συνέχεια το στιλ κουζίνας που επιθυμείτε, τους διαιτητικούς περιορισμούς σας αλλά και την εποχή ή την περίσταση.

Στα αρνητικά της εφαρμογής θα μπορούσαμε να καταλογίσουμε το γεγονός πως οι περισσότερες συνταγές είναι αρκετά απαιτητικές. Πιο πολύ θα λέγαμε απαντάει στο ερώτημα “Τι μπορώ να κάνω με το Χ συστατικό;”, παρά στο “Τι μπορώ να κάνω με αυτά που έχω;”.

Ratio

Βασισμένη στο βιβλίου το Michael Ruhiman “Ratio: The Simple Codes Behind the Craft of Everyday Cooking”, η εφαρμογή Ratio είναι η ιδανική επιλογή για τους λάτρεις της κουζίνας που τους αρέσει να πειραματίζονται.  

Η εφαρμογή κοστίζει 4.99 δολάρια και παρέχει πληροφορίες για την αναλογία που θα πρέπει να έχουν τα συστατικά όταν θέλετε να φτιά3ετε μία ζύμη, μία σάλτσα και άλλα.

AllRecipes.com

Η βασική ιδέα αυτής της εφαρμογής μοιάζει αρκετά με το Epicurious. Διαλέξτε ένα συστατικό (έως και 7) και ένα είδος κουζίνας. Στη συνέχεια αναζητεί στο Internet συνταγές που να ταιριάζουν στις επιλογές σας και σας τις παρουσιάζει ταυτόχρονα με έναν μετρητή ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τον χρόνο του ψησίματος.