Το Play Store ξεπέρασε τα 25 δισεκατομμύρια downloads

Λιγότερο από τέσσερα χρόνια από την αρχή της λειτουργίας του το Play Store, το ηλεκτρονικό κατάστημα του Android ξεπέρασε σήμερα τα 25 δισεκατομμύρια downloads. Για να γιορτάσει το επίτευγμα αυτό η Google σύντομα θα προσφέρει για περιορισμένο χρονικό διάστημα αρκετές εφαρμογές, βιβλία, ταινίες και μουσικά album στην τιμή των 0.25 δολαρίων, περίπου στα 0.20 ευρώ δηλαδή.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος ψυφιακού περιεχομένου της εταιρείας, Jamie Rosenberg στο επίσημο blog του android, «25 δισεκατομμύρια είναι τα διπλάσια μίλια που έχει διανύσει μέχρι τώρα το Voyager. Είναι ο αριθμός των λεπτών που έχουν περάσει από τότε που οι πρόγονοί μας αποίκησαν την Ευρώπη. Και τώρα χάρη σε εσάς είναι ένα νέο ρεκόρ του Google Play. Ανυπομονούμε για τα επόμενα 25 δισεκατομμύρια.»

Όπως συνέβη και με παλαιότερες προσφορές της εταιρείας, κάθε ημέρα θα διατίθενται στο Play Store 25 εφαρμογές, καθώς και συλλογές με ταινίες, βιβλία και μουσική. Η προσφορά θα ξεκινήσει μέχρι το βράδυ ενώ οι εφαρμογές και οι τίτλοι που θα προσφέρονται θα αλλάζουν κάθε μέρα.

Το Play Store ξεπέρασε τα 25 δισεκατομμύρια downloads 1.435 ημέρες, 3 χρόνια και 11 μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του. Το αντίστοιχο app store της Apple έφτασε στον ίδιο αριθμό downloads σε ελάχιστα μικρότερο χρονικό διάστημα, 1.334 ημέρες ή 3 χρόνια και 8 μήνες.