Δικό της mobile browser ετοιμάζει Samsung

Δημοσιεύματα των Electronic Times της Korea αναφέρουν πως ήδη η Κορεάτικη εταιρεία αναπτύσσει τον δικό της WebKit browser για κινητά τηλέφωνα. Πριν από λίγους μήνες μάλιστα η Samsung μέσω αγγελιών ζητούσε WebKit developers για να εργαστούν στο Advanced Software Platform Lab της εταιρείας στην Silicon Valley.

Το WebKit είναι μια open-source μηχανή για browsers η οποία ήδη χρησιμοποιείται από την Apple και την Google για το Safari και τον Chrome αντίστοιχα. Με αρκετούς χρήστες να χρησιμοποιούν τον προεπιλεγμένο browser για τις συσκευές τους είναι πολύ πιθανό η Samsung να θέλει οι χρήστες της να χρησιμοποιούν έναν δικό της browser. Εκτός αυτού, επειδή η εμπειρία του Android είναι σε γενικές γραμμές η ίδια σε όλες τις συσκευές, είναι πολύ σημαντικό για τις κατασκευάστριες εταιρείες να ξεχωρίσουν, προσφέροντας έναν browser που προσφέρει αρκετά επιπλέον χαρακτηριστικά από αυτόν του λειτουργικού.

Ένα τέτοιο εγχείρημα όμως δεν αναμένεται να είναι καθόλου εύκολο. Πριν από λίγο καιρό η ιστοσελίδα LifeHacker κάλεσε τους χρήστες της να ψηφίσουν τον καλύτερο browser για Android. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δημοφιλέστερος αναδείχτηκε ο Chrome με 38.35%, στην δεύτερη θέση ο Dolphin HD/Mini με 25.39% και στην τρίτη ο Opera Mobile/Mini με 23.76%.

Δεδομένης της επιτυχίας αυτών αλλά και της πρόσφατης εισόδου του Firefox Mobile στον χώρο, η Samsung θα πρέπει να προσπαθήσει αρκετά και να κατασκευάσει έναν browser με αρκετά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά προκειμένου να «κερδίσει» τους χρήστες.