Shared albums: Το νέο feature του Facebook

Το χθεσινό πάρτυ ήταν καταπληκτικό. Περάσατε τέλεια με την παρέα σας, και αυτό απεικονίστηκε και στις δεκάδες φωτογραφίες που βγάλατε με τα κινητά σας τηλέφωνα και τις ψηφιακές σας κάμερες. Τώρα ήρθε η ώρα να ανεβάσετε αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook και να τις μοιραστείτε με όλους τους φίλους σας. Δε θα ήταν ωραίο να μπορούσαν όλοι οι φίλοι σας να προσθέσουν τις φωτογραφίες που έβγαλαν στο ίδιο άλμπουμ με τις δικές σας, αντί να φτιάχνει ο καθένας το δικό του; Σύντομα θα γίνεται !

Το Facebook ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πλέον επιτρέπεται η συμμετοχή ως και πενήντα ατόμων στο ίδιο φωτογραφικό άλμπουμ, όπου μπορούν να συγκεντρώνουν τις φωτογραφίες τους (δεν ισχύει για τα άλμπουμ των Facebook pages).

Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά: Αφού επιλέξετε τις φωτογραφίες που θέλετε να ανεβάσετε στο Facebook, θα σας δοθεί η δυνατότητα να κάνετε ένα “shared album”, όπως λέγεται το νέο feature, στο οποίο θα μπορείτε να προσθέσετε ως και 50 φίλους σας, επιτρέποντάς τους να ανεβάσουν και αυτοί τις φωτογραφίες τους στο ίδιο άλμπουμ.

Προσοχή όμως στις ρυθμίσεις ασφαλείας. Το shared album σας μπορεί να είναι public (δηλαδή να είναι ορατό σε οποιονδήποτε χρήστη του Facebook), ανοιχτό σε friends of contributors (δηλαδή να μπορούν να το βλέπουν μόνο όσοι έχουν τουλάχιστον έναν κοινό φίλο με κάποιον εκ των συμμετεχόντων στο άλμπουμ) ή ανοιχτό σε contributors only, (δηλαδή να μπορούν να το βλέπουν μόνο οι ίδιοι που ανεβάζουν τις φωτογραφίες).

Για την ώρα, η δυνατότητα αυτή δίνεται μόνο σε λίγους επιλεγμένους χρήστες του Facebook, όμως σύντομα θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους. Υπομονή, λοιπόν.