Τι συμβαίνει, όταν μπλοκάρετε κάποιον στο Facebook;

Υπάρχουν τρεις τρόποι να αποκλείσετε κάποιον χρήστη στο Facebook. Ο πιο γρήγορος από αυτούς είναι να ανοίξετε το μενού στην επάνω δεξιά γωνία της ιστοσελίδας, που έχει το σήμα ενός λουκέτου και στη συνέχεια να επιλέξετε το "Πώς μπορώ να σταματήσω κάποιον να με ενοχλεί;" στο παράθυρο που ανοίγει.

Ο τρόπος είναι να επιλέξετε τις "Ρυθμίσεις Απορρήτου", από το μενού στην επάνω δεξιά γωνία και πάλι και από εκεί την επιλογή "Μπλοκάρισμα". Ενώ για τον τρίτο τρόπο θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό του ατόμου που θέλετε να μπλοκάρετε και να πατήσετε στην επιλογή "Αναφορά/Μπλοκάρισμα" που εμφανίζεται αν επιλέξετε το βελάκι στη δεξιά πλευρά της κεντρικής φωτογραφίας του χρήστη.

Όταν επιλέξετε να μπλοκάρετε κάποιον, αυτόματα δεν εμφανίζεστε στα αποτελέσματα των αναζητήσεων του συγκεκριμένου χρήστη και αυτός δεν εμφανίζεται στα δικά σας. Παρόλα αυτά, μία αναζήτηση του ονόματός σας στο Google και τη λέξη Facebook αμέσως μετά, ο μπλοκαρισμένος χρήστης μπορεί να δει ότι υπάρχει η σελίδα σας στο κοινωνικό δίκτυο, όμως και πάλι πατώντας σε αυτήν θα λάβει το μήνυμα "Page not Available" (Μη Διαθέσιμη Σελίδα).

Έχετε όμως υπόψιν, πως ο οποιοσδήποτε, αν αποσυνδεθεί πρώτα από το λογαριασμό του στο Facebook και κάνει μετά μία έρευνα στο Google, θα μπορεί να μπει και να δει το προφίλ σας, καθώς και όλες τις ανανεωμένες πληροφορίες. Αυτό μπορείτε να το αποτρέψετε, αν αλλάξετε τις ρυθμίσεις στην επιλογή "Ποιος μπορεί να με αναζητήσει;" που θα βρείτε και πάλι στις ρυθμίσεις απορρήτου.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε πως όταν έχετε κοινούς φίλους με το άτομο που έχετε μπλοκάρει, δε θα μπορεί να δει τα σχόλια που κάνατε στον τοίχο του κοινού σας φίλου, ή στις δημοσιεύσεις του. Ωστόσο, το Facebook προειδοποιεί δε θα μπορέσετε να το αποφύγετε κάποια ηλεκτρονική συνάντηση με το άτομο αυτό σε περίπτωση που έχει προσκληθεί σε μία ομαδική συζήτηση που συμμετέχετε και εσείς, εάν δημοσιεύσει μία φωτογραφία ενός κοινού σας φίλου, εάν είστε μέλος ενός κοινού γκρουπ και εάν χρησιμοποιείται κοινές εφαρμογές και παιχνίδια.