Facebook Home: Η αποτυχία του Mark Zuckerberg

Η είδηση ότι η αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T αποσύρει οριστικά από την αγορά το HTC First, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ταφόπλακα του φιλόδοξου εγχειρήματος που ακούει στο όνομα Facebook Home.

Tο HTC First είναι ένα smartphone το οποίο κυκλοφόρησε πριν από έναν μήνα με προεγκατεστημένο το "μπουκέτο" εφαρμογών του Facebook Home. Η AT&T έριξε την προηγούμενη εβδομάδα την τιμή του από τα 99 δολάρια στα 99 cents (!), αλλά, παρόλα αυτά, η συσκευή πούλησε μόλις 15 χιλιάδες κομμάτια σε ολόκληρη την Αμερική!

Το μεγαλύτερο ελάττωμα του HTC First είναι ότι καταλαμβάνεται από το Facebook Home. Από την αρχική οθόνη μέχρι τα βασικά του μενού, το γαλάζιο εικονίδιο με το λευκό "f" σπάει τα νεύρα και του πιο χαλαρού χρήστη.

Επομένως δεν φταίει το HTC First, αλλά ούτε και τα Samsung Galaxy S4, HTC One, HTC One X και Sony Xperia ZL που εδώ και λίγα 24ωρα είναι συμβατά με τον launcher του Facebook Home.

O Δούρειος Ίππος που δημιούργησε ο Mark Zuckerberg και το επιτελείο του για να εισβάλλουν στο mobile κάστρο μέσω Android, βρήκε τοίχο.

Το concept "Facebook Phone", είτε σε μορφή software είτε σε harware όπως το HTC First, απέτυχε παταγωδώς. Και δεν το βλέπουμε να ανακάμπτει ακόμη και τώρα που αρχίζει να γίνεται διαθέσιμο σε ακόμη περισσότερες Android συσκευές.

Το βέβαιο είναι ότι ο Zuckerberg θα επιμείνει, διότι το κοινωνικό του υπερδίκτυο χρειάζεται πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα μάτια.

Πηγή: www.thegang.gr