Το Outlook.com έφτασε τα 25 εκατομμύρια χρήστες

Η Microsoft αποφάσισε πριν περίπου τέσσερις μήνες να αντικαταστήσει το Hotmail με το Outlook.com και σήμερα ανακοίνωσε μέσω του Office Blog της πως η νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ξεπέρασε τα 25 εκατομμύρια χρήστες.

Η επιτυχία του Outlook.com θεωρούταν δεδομένη από την εταιρεία από πολύ νωρίς, με περισσότερες από 10 εκατομμύρια νέες εγγραφές να πραγματοποιούνται τις πρώτες δύο εβδομάδες της λειτουργίας της.

Ο αριθμός αυτός αποτυπώνει ξεκάθαρα πως η Microsoft με το καινούριο και γρηγορότερο σύστημα αρχειοθέτησης, τις νέες συντομεύσεις αλλά και μία λίστα αλλαγής χρωμάτων για την διαμόρφωση της σελίδας αναλόγως των προτιμήσεων των χρηστών, κατάφερε να εξελίξει σε μεγάλο βαθμό το ηλεκτρονικό της ταχυδρομείο.

Μάλιστα όπως η ίδια δηλώνει, ζήτησε από εκατοντάδες χρήστες του Gmail να δοκιμάσουν το Outlook.com. Μόλις μετά από πέντε ημέρες χρήσης, οι 4 στους 5 χρήστες του Gmail δήλωσαν έτοιμοι να μεταβούν στην υπηρεσία της Microsoft.

Η Microsoft εγκαινίασε και την νέα της Outlook.com εφαρμογή για Αndroid συσκευές, βασισμένη στην παλαιότερη Hotmail εφαρμογή. Το Outlook.com για Android θα διαθέτει δυνατότητες χρήσης πολλών λογαριασμών, συγχρονισμού επαφών και ημερολογίων, δημιουργίας φακέλων καθώς και πλήρη υποστήριξη του Exchange ActiveSync.

Ακόμα και η ίδια η εταιρεία δεν περιμένει με την συγκεκριμένη εφαρμογή να κερδίσει την προτίμηση μιας αγοράς που κυριαρχεί το Gmail, αλλά σίγουρα σκοπεύει με τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις να διατηρήσει υψηλή την ποιότητα των υπηρεσιών της. Το πιο ενδιαφέρον βέβαια θα είναι να δούμε ποιες αλλαγές θα κάνουν, αν κάνουν, η Google και η Yahoo ως «απάντηση» στην επιτυχία του Outlook.com.