Οι υπηρεσίες live streaming πήραν… φωτιά λόγω Μουντιάλ

Δεν το λένε τυχαία "Παγκόσμιο Κύπελλο": Δεν είναι μόνο ότι σε αυτό συμμετέχουν χώρες από όλο τον πλανήτη, αλλά και ότι συγκεντρώνει το ενδιαφέρον θεατών από όλο τον πλανήτη, αποτελώντας πιθανόν το κορυφαίο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς.

Όμως οι θεατές δε μένουν πια κολλημένοι μόνο στην τηλεόραση. Υπολογιστές και tablets παίρνουν... φωτιά, καθώς υπηρεσίες live streaming προβάλλουν ζωντανά τους αγώνες του Μουντιάλ, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια σε οποιαδήποτε συσκευή.

Το πόσο αυξημένη είναι η ζήτηση για υπηρεσίες live streaming αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μόλις στην πρώτη εβδομάδα της διοργάνωσης η Akamai Technologies, που προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες, καθώς και οι αντίστοιχες πλατφόρμες του ESPN και του Univision, έχουν ήδη καταγράψει ρεκόρ θεατών.

Το παιχνίδι της Δευτέρας ανάμεσα σε Γερμανία και Πορτογαλία έφερε κίνηση που έφτασε ως και τα 4,3 terabits το δευτερόλεπτο στο δίκτυο της Akamai, διαλύοντας το προηγούμενο ρεκόρ, που ήταν 3,5 terabits, κατά τη διάρκεια του αγώνα χόκεϊ ανάμεσα σε Καναδά και ΗΠΑ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι.

Για το WatchESPN του αμερικανικού αθλητικού δικτύου ESPN, το παιχνίδι των ΗΠΑ με την Γκάνα ήταν το μεγαλύτερο μέχρι τώρα γεγονός: 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν τη νίκη της ομάδας του Γίργκεν Κλίνσμαν μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα, ενώ ακόμα 1,1 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν το παιχνίδι της Γερμανίας με την Πορτογαλία, με το μέσο όρο θεατών ανά λεπτό να φτάνει τους 418.000 θεατές.

Ακόμα καλύτερα τα πήγε η Univision, που στο παιχνίδι Μεξικό-Καμερούν συγκέντρωσε 2,8 εκατομμύρια θεατές, ενώ το Γερμανία-Πορτογαλία προσείλκυσε 2 εκατομμύρια θεατές.

Και φυσικά, τα νούμερα αυτά αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά μέχρι το τέλος του Μουντιάλ, με το αποκορύφωμα φυσικά στον τελικό της διοργάνωσης, στις 13 Ιουλίου...