Το Twitter αλλάζει (και μοιάζει περισσότερο στο Facebook)

Κάτι από... Facebook θυμίζει ο νέος σχεδιασμός των προφίλ του κάθε χρήστη στο Twitter, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα και σε διάστημα μερικών εβδομάδων θα εφαρμοστεί για όλους τους... tweeters.

Πλέον, στην υποσελίδα “Me” του κάθε χρήστη θα εμφανίζεται στο πάνω μέρος μία μεγάλη σε μήκος και μικρή σε πλάτος εικόνα εξωφύλλου (cover photo), που θυμίζει πολύ την αντίστοιχη cover photo που υπάρχει στα προφίλ του Facebook, ενώ στο κάτω μέρος της cover photo (όπως και στο Facebook) θα υπάρχει η φωτογραφία προφίλ του χρήστη (που σήμερα βρίσκεται στη μέση της cover photo), η οποία θα είναι λίγο μεγαλύτερη.

Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να “καρφιτσώσουν” (pin) τα αγαπημένα τους tweets στην κορυφή της λίστας των tweets που υπάρχει και σήμερα στο προφίλ του καθενός, ώστε να είναι τα πρώτα που βλέπει οποιοσδήποτε επισκέπτεται τη σελίδα του προφίλ του.

Ακόμα, κάτω από τη φωτογραφία του προφίλ θα εμφανίζεται μεταξύ των άλλων και η ημερομηνία εγγραφής του χρήστη στο Twitter, ενώ σε κάθε tweet θα εμφανίζονται με διαφορετικό τρόπο, και χωρίς να χρειάζεται κλικ πάνω στο tweet, τα retweets και τα favorites που έχει λάβει.

Ήδη, οι νέοι χρήστες που εγγράφονται από σήμερα στο Twitter βλέπουν το νέο σχεδιασμό στα προφίλ τους, ενώ για τους υπάρχοντες χρήστες η εφαρμογή του θα ολοκληρωθεί σε διάστημα μερικών εβδομάδων – αν και κάποιοι ήδη τον έχουν αποκτήσει.

Αν δεν είστε μέσα σε αυτούς, πάρτε μία ιδέα από το προφίλ του σχεδιαστή του Twitter Ντέιβιντ Μπελόνα: