Στην κατάκτηση των… αιθέρων στρέφονται Google και Facebook

Ηλιακοί συλλέκτες ικανοί να πετάνε πέντε χρόνια, χωρίς να αγγίζουν το έδαφος, θα μπορούσε να είναι η επόμενη αγορά του Facebook.

Σύμφωνα με εξειδικευμένες ιστοσελίδες, ο γίγαντας του διαδικτύου σκοπεύει να διαθέσει 50 εκατ. ευρώ για την απόκτηση της Titan Aerospace, της εταιρείας που τους κατασκευάζει. Πρόκειται για μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κάτι σαν δορυφόροι, που μπορούν να λειτουργήσουν ως συνδετικός κρίκος για την εξασφάλιση σύνδεσης στο ίντερνετ ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, ένας άλλος ηγέτης του παγκόσμιου ιστού, η Google, έχει επίσης εμπλακεί σε αυτήν περιπέτεια. Ήδη βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε στάδιο δοκιμών η δημιουργία ειδικών αεροστάτων, που θα πετούν στην στρατόσφαιρα μεταφέροντας οπτικές ίνες στον ουρανό.

Αυτό δείχνει να αποτελεί το πρώτο βήμα της εταιρείας σε ένα σκληρό ανταγωνισμό για την κατάκτηση του ουρανού, με στόχος την παροχή πρόσβασης σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Ωστόσο, αν και πρόκειται για μια αξιέπαινη πράξη, δεν είναι ανιδιοτελής. Για τους γίγαντες του διαδικτύου, πέντε δισεκατομμύρια περισσότεροι χρήστες είναι απλά 5 δισεκατομμύρια περισσότεροι... πελάτες.