Twitter: Παίρνει πίσω τις αλλαγές μπλοκαρίσματος χρηστών

Όπως - όπως παίρνει πίσω τις αλλαγές που είχε κάνει στην πολιτική μπλοκαρίσματος χρηστών το Twitter, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε από τις νέες ρυθμίσεις.

Οι νέες αλλαγές επέτρεπαν στους χρήστες οι οποίοι είχαν μπλοκαριστεί από κάποιους άλλους να βλέπουν τα tweets του και να αλληλεπιδρούν μαζί του. Πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν για αυτό και έτσι η εταιρεία επανέφερε το πρότερο καθεστώς όπου κάποιος που έχει ban να μην μπορεί να κάνει follow το λογαριασμό αυτού που τον μπλόκαρε. Στην ουσία, αυτό που αποκρυπτόταν μετά την τελευταία αλλαγή ήταν οι ενημερώσεις (notifications) του μπλοκαρισμένου χρήστη σχετικά με τη δραστηριότητα του "στόχου", ενώ παράλληλα δεν γνωστοποιούνταν στον μπλοκαρισμένο χρήστη ότι ο "στόχος" είχε προχωρήσει στη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου.

"Αποφασίσαμε να αναστρέψουμε τις αλλαγές μετά από σχόλια από πολλούς χρήστες – ποτέ δεν θα θέλαμε να παρουσιάσουμε χαρακτηριστικά που θα είχαν ως αποτέλεσμα οι χρήστες μας να νιώθουν λιγότερο ασφαλείς" ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Μάικλ Σίπεϊ, αντιπρόεδρος προϊόντων της εταιρείας.

Μετά την επαναφορά των ρυθμίσεων, οι μπλοκαρισμένοι χρήστες θα είναι πάλι σε θέση να γνωρίζουν πότε έχουν μπλοκαριστεί. "Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι ιδανικό, σε μεγάλο βαθμό λόγω των αντιποίνων σε βάρος των users που τους μπλόκαραν, που σημειώνονται συχνά. Κάποιοι χρήστες ανησυχούν για αυτά τα αντίποινα όσο ανησυχούν για την παρενόχληση πριν το block" υπογράμμισε ο Σίπεϊ.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που το Twitter έχει επικριθεί γιατί δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση φαινομένων cyber-bullying και trolling (online συνεχιζόμενης παρενόχλησης), μετά από σειρά αναφορών για περιπτώσεις συστηματικών απειλών και εξύβρισης. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη δυνατότητα αναφοράς ενός tweet (report).