Παρουσιάστηκε το λεπτότερο πληκτρολόγιο του κόσμου

Πάχος μόλις ενός χιλιοστού έχει το πιο λεπτό πληκτρολόγιο στον κόσμο, το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στο Βερολίνο.

Πρόκειται για μία εύκαμπτη, ασύρματη οθόνη αφής, που έχει το συγκεκριμένο πάχος.

Θεωρείται πως κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσει ως ένα ελαφρύ, ασύρματο πληκτρολόγιο για συσκευές tablet, όπως προβλέπει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το νέο τεχνολογικό επίτευγμα θα αρχίσει να διατίθεται προς πώληση σύντομα, σε λιγότερο από 12 μήνες από την παρουσίασή του, όπως αποκάλυψε η βρετανική CSR, η οποία εδρεύει στο Κέμπριτζ.

Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από τα ασύρματα ακουστικά Beats και συσκευές γυμναστικής και αναμένεται να σημειώσει επιτυχία με το πρωτότυπο πληκτρολόγιό της.

Ο Πολ Γουΐλιαμσον, στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας, διευκρίνισε πως προς το παρόν πρόκειται για λειτουργικό πρωτότυπο που αποτελεί "μία ματιά μπροστά".

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Cambridge Inkjet Technology, και το interface του μπορεί να παραμετροποιηθεί, κάτι που "ανοίγει" ορίζοντες για χρήση του από άτομα που μιλούν άλλες γλώσσες από την αγγλική, ή εξειδίκευσή του για συγκεκριμένες δραστηριότητες- ή, απλά, για αλλαγές από ανθρώπους που θέλουν να επιλέξουν αυτοί έναν "πιο προσωπικό χαρακτήρα". Συν τοις άλλοις, η οθόνη αφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνεργασία με χαρτί, για πέρασμα χειρόγραφων σημειώσεων στον υπολογιστή.

H CSR, ιδρυθείσα το 1999, είναι κομμάτι μίας σειράς εταιρειών που δημιουργήθηκαν γύρω από το Κέμπριτζ, στην περιοχή που αποκαλείται "SiliconFen" και επικεντρώνονται σε έρευνες πάνω στην υψηλή τεχνολογία.