Η θυελώδης προσωπική ιστορία πίσω από το iPad

Πως μπορεί κάποιος να εκτονώσει τα νεύρα του; Ίσως να κάνει γιόγκα και διαλογισμό. Για το Steve Jobs όμως, η ανατολίτικη φιλοσοφία δεν ήταν η απάντηση, όταν μετά από μία ενοχλητική συζήτηση έφτιαξε το iPad.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο εκλιπών συνιδρυτής της Apple πήγε σε ένα πάρτυ γενεθλίων ενός από τα στελέχη που - τότε - κατασκεύαζε το tablet της Microsoft. Σύμφωνα λοιπόν, με τη βιογραφία που έγραψε ο Walter Isaacson, ο οικοδεσπότης περιέγραφε με κομπασμό στον Jobs τις δυνατότητες του καινούριου δημιουργήματος της Microsoft.

Αυτό αρκούσε... Παρακάτω ακολουθούν τα λόγια του ίδιου του Jobs για το τί έγινε: "Ο τύπος αυτός με έπρηξε για το πώς η Μicrosoft θα άλλαζε τον κόσμο με το καινούριο της λογισμικό για tablet και θα εξάλειφε όλα τα notebooks και ότι η Apple θα έπρεπε να δώσει άδεια για το λογισμικό. Όμως, έφτιανε τη συσκευή με λάθος τρόπο, είχε γραφίδα. Στο δείπνο ήταν η δέκατη φορά που μου μιλούσε γι' αυτό και όταν γύρισα σπίτι υποσχέθηκα ότι θα του δείξω πώς πρέπει να είναι πραγματικά ένα tablet".

Την επόμενη μέρα πήγε στην Apple και ζήτησε ένα tablet αφής χωρίς πληκτρολόγιο ή γραφίδα. Έξι μήνες μετά δημιουργήθηκε μία πιο μικρή έκδοσή του, το iPhone και λίγο αργότερα κυκλοφόρησε το iPad.