Ο νέος φακός 1 NIKKOR στην κορυφή της λίστας

Το νέο γρήγορο φορητό φακό 1 NIKKOR 32mm f/1.2 που προσφέρει φωτογράφιση πορτραίτου μεγάλου διαφράγματος με τη Nikon 1, παρουσίασε η Νikon.

Με εστιακή απόσταση ιδανική για λήψη πορτραίτων και με τη συμπαγή του σχεδίαση, αυτός ο φακός με φορμά CX αποδίδει κορυφαία ποιότητα εικόνας με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με το thegang.gr, ο φακός διατηρεί ακέραιες τις λειτουργίες του σε όλες τις συνθήκες (εξωτερικός - εσωτερικός χώρος), ανεξάρτητα από το πόσο αυθόρμητη ή όχι είναι η λήψη με αποτέλεσμα φωτογραφίες και video υψηλής ευκρίνειας.

Η εστιακή απόσταση των 32 mm είναι ισοδύναμη με περίπου 85 mm σε φόρμα φιλμ 35mm, μια κλασική εστιακή απόσταση που επιτρέπει κοντινές λήψεις του προσώπου και των ώμων με εξαιρετική λεπτομέρεια. Το γρήγορο διάφραγμα f/1,2 επιτρέπει ιδιαίτερα απαλό bokeh, ώστε να απομονώνονται και να έχετε σαφές πλεονέκτημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

O φακός 1 NIKKOR είναι ο πρώτος της σειράς με νανοκρυσταλλική επίστρωση της Nikon, η οποία μειώνει σε σημαντικό βαθμό τα φαινόμενα διπλών ειδώλων και αντανακλάσεων. Το ειδικό αθόρυβο μοτέρ (SWM) επιτρέπει ομαλή και ακριβή αυτόματη εστίαση, ενώ εξασφαλίζει αθόρυβη εγγραφή video. Για εκείνους που θέλουν να τραβούν φωτογραφίες με χειροκίνητη λειτουργία, αυτός είναι ο πρώτος φακός 1 NIKKOR που διαθέτει δακτύλιο εστίασης, ώστε να επιτρέπει τον έλεγχο της εστίασης, ενώ κοιτάτε μέσα από το σκόπευτρο ή την οθόνη της φωτογραφικής μηχανής.