Τα πιο παράλογα ακριβά gadgets στον κόσμο

Πως άραγε, φαίνεται η ματαιοδοξία στο χώρο της τεχνολογίας; Σίγουρα μία απάντηση αφορά στα gadgets που στην πλειοψηφία τους, δεν προβάλλουν κάποιατεχνολογική καινοτομία, ούτε καν απευθύνονται σεearly adopters. Απλώς η τιμή τους εξηγείται από τα πολύτιμα υλικά που χρησιμοποιούνται για να κατασκευαστούν και να διακοσμηθούν και, φυσικά, το θράσος του κατασκευαστή τους.

Σύμφωνα με το thegang.gr μερικά από αυτά τα gadgets είναι τα ακόλουθα:

PC Station Emperor 200 (Τιμή: €40.000):

Διαφημίζεται ως ο πιο προηγμένος σταθμός εργασίας και ψυχαγωγίας και ενσωματώνει έναhigh-end υπολογιστικό σύστημα (PC ή Mac), το οποίο ελέγχεται μέσω μιας 10ιντσης επιφάνειας αφής, ένα πολυκάναλο ηχοσύστημα καιτρεις 27άρες LED οθόνες για να βλέπετε σε μεγέθυνση τα νούμερα των ισολογισμών. Για να σας πείσει να το αγοράσετε, η MWElab προσθέτει ένασύστημα ανανέωσης και φιλτραρίσματος του αέρακαι ένα ειδικό φωτιστικό set-upγια να μην κουράζονται τα μάτια σας.Αν δεν το έλεγαν Emperor, ίσως να μην φάνταζε και τόσο αστείο.

iPad 2 Gold History Edition (Tιμή: €6.000.000):

Πρόκειται για ένα από τα αριθμημένα και συλλεκτικά που φτιάχνει ο Stuart Hughes. Είναι ολόχρυσο (24 Κ), το logo της Apple είναι φτιαγμένο από διαμαντάκια, ενώ συνολικά 53 (υπερ)πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται για την επένδυσή του. Κυρίως όμως, η πλάτη του iPad διακοσμείται με ένα αλλόκοτο μείγμα διαμαντιών, προϊστορικού αμμόλιθου (ηλικίας 75 εκατομμυρίων ετών) και σκόνης από τα οστά ενός δεινοσαύρου T-Rex!!!

PrestigeHD SUPREME Rose Edition (Tιμή: €2.000.000):

Η55άρα τηλεόραση της Metz (πωλείται στην Ευρώπη γύρω στις €7.500) έπεσε στα χέρια των designers τηςελβετικής PrestigeHD και τη στόλισαν με 28 κιλά ροζ χρυσού 18 καρατίων, καθώς και 72 διαμάντια περιμετρικά του κάδρου της οθόνης και στα κενά μπήκαν πέτρες αμέθυστου.

Monster Diamond Tears Sally Sohn Edition (Τιμή: €25.000):

Η Monster αναθέτει στη γνωστή σχεδιάστρια από την Κορέα, Sally Sohn, το customization των Diamond Tears ακουστικών της. Αποτέλεσμα; Τα ακουστικά ανακατασκεύαστηκαν από χρυσό 18 καρατίων και στολίστηκαν με διαμάντια και ρουμπίνια.

Dark Knight Home Theater (Τιμή: €1.500.000):

Η Elite Home-theater Seating κατασκεύασε μία αίθουσα προβολής σε ένα σπίτι 3.500 τ.μ. στο Κονέκτικατ, το οποίο περιέχει οθόνη των 180 ιντσών, πολυκάναλο ηχοσύστημα, θέσεις που θυμίζουν τα καθίσματα του Batmobile, ενώ και το ίδιο το όχημα Νυχτερίδα κρύβεται πίσω από τη βιβλιοθήκη.

Luvaglio laptop (Τιμή: €1.000.000):

Το ποσό ανεβαίνει σε αυτά τα ύψη λόγω διαμαντιών, πολύτιμων μετάλλων, ειδικών δερμάτων που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του.

AeroDream One (Τιμή: €430.000):

Είναι μία σειρά ηχείων - βάσεων, συμβατή μεiPod, iPad και iPhone, αλλάόχι τις τελευταίες τους εκδόσεις. Η συνολική ισχύς του φτάνει τα 10.000 Watt, με πεντακάναλο ενισχυτή, ζυγίζει 400 κιλά και το ύψος του φτάνει τα 3,5 μέτρα, επομένως θα χρειάζεται σκαλίτσα κάθε φορά που θα χτυπάει το iPhone και θα πρέπει να το αφαιρέσετε από το dock του. Ακόμα καλύτερα, όσοι αγοράσουν το Aero Dream One θα πάρουν δωρεάν δύο VIP εισιτήρια για μια συναυλία του σχεδιαστή του gadget, Jean Michel Jarre, και θα έχουν την ευκαιρίανα τον γνωρίσουν από κοντά.

Φωτογραφική μηχανή Hasselblad Ferrari edition (Τιμή: €21.500):

Διαθέτει φακό των 80mm, CCD αισθητήρα ανάλυσης 40Μegapixels και ειδικά διαμορφωμένη οθόνη για να φωτογραφίζετε, ενώ οδηγείτε - μα τί άλλο - τη Ferrari σας. Κυκλοφορεί σε μόλις 499 τεμάχια με το χαρακτηριστικό Rosso Fuoco φινίρισμα και σχεδόν όλα έχουν πουληθεί.

Ηχεία Hart Audio D&W Aural Pleasure (Τιμή: €3.600.000):

Το μόνο που δικαιολογεί την τιμή του είναι ότι, το σετ στολίζεται εξ' ολοκλήρου με χρυσό 18 καρατίων.

Nintendo Wii SUPREME (Τιμή: €350.000):

Ακόμα μία δημιουργία του Stuart Hughes μετά το ολόχρυσο PlayStation3, είναι η αντίστοιχη έκδοση του Wii. Για να κατασκευαστούν οι τρεις κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως, απαιτήθηκαν έξι μήνες δουλειάς, δυόμιση κιλά μασίφ χρυσού 22 καρατίων και αρκετά διαμάντια που επενδύουν τις θύρες και τα πλήκτρα.