Σημαντικό κενό ασφαλείας στο Galaxy S III

Όπως φαίνεται το κλείδωμα της οθόνης στο Galaxy S III δε μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και να διατηρήσει ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα σας από τρίτους.

Ένα νέο κενό ασφαλείας βρέθηκε στη γνωστή συσκευή που επιτρέπει σε όποιον το θελήσει να παρακάμψει τη Lockscreen και να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου. Μάλιστα η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας έχει επιβεβαιωθεί στις εκδόσεις Android 4.1.1 αλλά και την 4.1.2.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, το κενό βρίσκεται στην επιλογή “κλήση έκτακτης ανάγκης”. Για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση αρκεί να επιλέξει το συγκεκριμένο κουμπί και στη συνέχεια αυτό των “επαφών έκτακτης ανάγκης”. Σε αυτό το σημείο, αν κάποιος πατήσει το φυσικό κεντρικό κουμπί και αμέσως μετά το κουμπί τροφοδοσίας, θα παρατηρήσει ότι το κεντρικό κλείδωμα εξαφανίζεται, αμέσως μόλις ενεργοποιήσει και πάλι την οθόνη.

Απαιτεί καλό συγχρονισμό, όμως με λίγη εξάσκηση είναι πολύ εύκολο για κάποιον το εκμεταλλευτεί με επιτυχία. Το συγκεκριμένο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε από τον Sean McMillan.

Μετά την παράκαμψη της Lockscreen το κινητό παραμένει ξεκλείδωτο μέχρι να γίνει επανεκκίνηση. Το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά σημαντικά προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρει το κλείδωμα της οθόνης. Πρόσφατα είχε ανακαλυφθεί ένα αντίστοιχο κενό στο Galaxy Note II, ενώ λίγο νωρίτερα κάτι παρόμοιο έκανε την εμφάνισή του και στην έκδοση iOS 6.1.