Η αυτοάμυνα γίνεται “ηλεκτρονική”

Σε όλους είναι γνωστές ιστορίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα επίθεσης από κακοποιά στοιχεία. Επίσης όλοι πλέον γνωρίζουμε για το, απαγορευμένο μεν προτεινόμενο και από την αστυνομία δε, σπρέι πιπεριού.

Οι φοιτητές John Yin, Cordelia Lee και Andrian Tung του πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στην αυτοάμυνα και να προσθέσουν μία μικροκάμερα στη φιάλη ενός σπρέι πιπεριού.

Η νέα συσκευή ονομάζεται PeperGuard ή για συντομία PepGuard και ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στον χρήστη, μόλις πιέσει το σπρέι να τραβήξει ταυτόχρονα και φωτογραφία των δράστη. Στη συνέχεια αυτή η φωτογραφία αποστέλλεται στο κινητό του χρήστη μέσω σύνδεσης Bluetooth.

Μαζί με την συσκευή, οι τρεις φοιτητές ανέπτυξαν και την αντίστοιχη εφαρμογή για Android smartphones, μέσω της οποίας μπορεί ο καθένας να επιλέξει την άμεση προώθηση της φωτογραφίας σε κάποιο άτομο που έχει εμπιστοσύνη ή ακόμα και στην αστυνομία.

Ο δημιουργοί του PepGuard δήλωσαν πως η ιδέα τους ήρθε όταν συνειδητοποίησαν την ραγδαία αύξηση των εγκλημάτων, ακόμα και στους χώρους του πανεπιστημίου, καθώς και τη δυσκολία για αναγνώριση του υπόπτου”. 

Το κόστος κατασκευής της συσκευής δε ξεπέρασε τα 100 δολάρια και αποτέλεσε το αντικείμενο εργασίας των τριών φοιτητών, στο πλαίσιο των σπουδών τους.