Νέο Surface με Windows 8 Pro από την Microsoft

Με ανακοίνωσή της η Microsoft, έκανε γνωστή την κυκλοφορία του νέου Surface με Windows 8 Pro μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, με τη διάθεση του στις υπόλοιπες χώρες να γίνεται σταδιακά. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, μία με 64GB αποθηκευτικού χώρου και μία με 128GB.

Και στις δύο εκδόσεις, κάνει την εμφάνισή του το Surface Pen, συνοδευόμενο από την τεχνολογία Palm Block, για να μη επηρεάζεται η οθόνη αφής όταν μαζί με τη γραφίδα ακουμπάτε και το χέρι σας στην επιφάνεια της. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του Touch Cover, του ξεχωριστού δηλαδή πληκτρολογίου της Microsoft, που μετατρέπει το Surface σε laptop.

Η διαφορές των νέων εκδόσεων με Windows 8 Pro, από ότι οι εκδόσεις με Windows RT, εστιάζονται στον επεξεργαστή που πλέον είναι Intel Core-i5, στην θύρα USB 3.0 και στην αξιοποίηση πλήρως των λειτουργιών των Windows 8.

Η οθόνες των νέων Surface θα είναι 10,6 ιντσών με ανάλυση 1920 x 1080, το βάρος τους θα κυμαίνεται στα 903 γραμμάρια, ενώ η μπαταρία αναμένεται, σύμφωνα με την εταιρία να έχει τη μισή διάρκεια ζωής σε σχέση με τον προκάτοχο. Η τιμή του Surface, πάντα για τις αγορές Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά, θα είναι 899 δολάρια για την έκδοση με τα 64GB και 999 δολάρια για την έκδοση με τα 128GB.