Οι φήμες για το Galaxy S IV συνεχίζονται

Η Samsung, όπως είναι γνωστό, ετοιμάζει εδώ και καιρό τον διάδοχο του άκρως επιτυχημένου Galaxy SIII. Φήμες για τη νέα συσκευή έχουν, κατά διαστήματα, διαρρεύσει με άλλες να αγγίζουν σίγουρα την πραγματικότητα και άλλες να κυμαίνονται στην σφαίρα της φαντασίας.

Η ιστοσελίδα Anandtech, όμως, σε πληροφορίες που διέρρευσε πρόσφατα, κάνει αναφορά σε ένα χρονοδιάγραμμα που εντόπισε στο εκθεσιακό περίπτερο της Samsung, στην διεθνή έκθεση CES 2013, στο οποίο φαίνονται ξεκάθαρα κάποιες, πιο επίσημες, αποκαλύψεις για την οθόνη αλλά και την κυκλοφορία του Galaxy S IV.

Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο της σειράς, φαίνεται πως θα διαθέτει οθόνη 4,99 ιντσών με ανάλυση Full HD 1920 x 1080 και πυκνότητα εικονοστοιχείων 440ppi (pixels per inch). Μάλιστα, στο χρονοδιάγραμμα φαίνεται και η εξέλιξη των οθονών της εταιρίας, από το 2010 και το πρώτο Galaxy S, μέχρι την τελευταία γενιά.

Επίσης, η Samsung δηλώνει πως η νέα οθόνη θα χρησιμοποιεί νέα υλικά και τεχνολογία AMOLED, έχοντας 25% λιγότερη κατανάλωση και ενσωματωμένη ειδική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που θα φτάνει μέχρι και στο 47%. Τέλος, η κυκλοφορία της νέας συσκευής, όπως αναμενόταν, είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2013.