Φροντίστε τα φυτά σας με το Flower Power από την Parrot

Στην φετινή έκθεση CES 2013 στο Las Vegas, παρουσιάστηκαν πολλά νέα προϊόντα και σημαντικές τεχνολογίες. Ανάμεσα σε αυτά, και η νέα συσκευή από την Parrot, με όνομα Flower Power.

Πρόκειται για μία συσκευή, που ουσιαστικά τοποθετείται σε μία γλάστρα και παρατηρεί τις διάφορες μεταβολές στο περιβάλλον των φυτών σας, μεταβολές που έχουν να κάνουν με την υγρασία, τη θερμοκρασία, το λίπασμα, την έκθεση στο φως του ήλιου αλλά και την οξύτητα. Οι μετρήσεις καταγράφονται από ειδικούς αισθητήρες, που έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν τη σύσταση του χώματος και του αέρα.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από το Flower Power, στέλνονται, μέσω της τεχνολογίας Bluetooth Smart, στο Cloud δίκτυο της εταιρίας, γίνεται η ανάλυση τους και στη συνέχεια τα αποτελέσματα εμφανίζονται στην αντίστοιχη εφαρμογή για το smartphone σας.

Επιπλέον, η Parrot παρέχει και μία βιβλιοθήκη με πληροφορίες για χιλιάδες φυτά και τον κατάλληλο τρόπο περιποίησης του καθενός ξεχωριστά. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία διάθεσής και η τιμή του, όμως αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά.