Η πρώτη ρομποτική καφετέρια στην Ιαπωνία

Η πρώτη ρομποτική καφετέρια στην Ιαπωνία

Ένα ρομπότ barista παίρνει τις παραγγελίες και σερβίρει τους καφέδες

Την πρώτη ρομποτική καφετέρια όπου οι πελάτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ που παρασκευάζεται και σερβίρεται από ένα ρομπότ barista, απέκτησε η Ιαπωνία.

Το ρομπότ που ονομάστηκε Sawyer, έκανε το ντεμπούτο του στην καφετέρια Henna Cafe, που βρίσκεται στην επιχειρηματική και εμπορική συνοικία Σιμπούγια στο Τόκιο. Το ρομπότ σκανάρει ένα εισιτήριο που αγοράζεται από ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης και καλωσορίζει τους πελάτες.

Ο Sawyer ακούγεται να ρωτάει τον πελάτη «θα θέλατε έναν υπέροχο καφέ;» και τον διαβεβαιώνει ότι «μπορώ να φτιάξω τον καλύτερο καφέ από οποιονδήποτε άνθρωπο στην περιοχή». Το ρομπότ αλέθει τους κόκκους καφέ, γεμίζει ένα φίλτρο και ρίχνει ζεστό νερό για την παρασκευή έως και πέντε καφέδων ταυτόχρονα. Ένα φλιτζάνι ζεστός καφές κοστίζει 320 γιεν (3 δολάρια).

Ο Sawyer μπορεί επίσης να λειτουργήσει ταυτόχρονα μια αυτόματη μηχανή για άλλα έξι ζεστά ροφήματα, όπως καπουτσίνο, ζεστή σοκολάτα και πράσινο τσάι. Ο υπεύθυνος της καφετέριας λέει, ότι τα ρομπότ αυξάνουν την παραγωγικότητα, ενώ διασκεδάζουν τους πελάτες.

Δείτε το βίντεο από το YouTube