Γιατί ο ιδρυτής του Twitter έκλεισε το λογαριασμό του για δέκα ημέρες!

Γιατί ο ιδρυτής του Twitter έκλεισε το λογαριασμό του για δέκα ημέρες!

Ο 41χρονος επιχειρηματίας δε μίλησε σε άνθρωπο

Το κοινωνικό δίκτυο που «τρέχει» καθορίζεται από το συνεχή, φρενήρη ρυθμό του, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter έχει ενστερνιστεί ακριβώς το αντίθετο, επιλέγοντας να περάσει στη σιωπή για 10 ημέρες στα τέλη του 2017. Ο Jack Dorsey αποκάλυψε ότι προχώρησε στο διαλογισμό της Βιπάσσανα  - μια αρχαία προ-βουδιστική τεχνική που περιλαμβάνει 10 ημέρες σιωπής- όπως δηλαδή πέρασε ο δισεκατομμυριούχος τις ημέρες των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά.

Ο διαλογισμός Βιπάσσανα λένε ότι καθαρίζει το μυαλό και χαλαρώνει την «ατέλειωτη φλυαρία» του κόσμου γύρω μας - πολλοί θα υποστήριζαν ότι έχει πολλαπλασιαστεί από τα κοινωνικά μέσα.

«Μόλις τελείωσα έναν διαλογισμός σιωπής 10 ημερών. Τι επαναφορά! Ευτυχισμένος και ευγνώμων που ήμουν ικανός να αφιερώσω το χρόνο ... Ευτυχισμένο το Νέο Έτος! #Vipassana,» έγραψε ο Dorsey, ο οποίος διοικεί εκτός από το Twitter και την εταιρεία του Square. Ο 41χρονος επιχειρηματίας είναι γνωστό ότι ξυπνάει στις 5 το πρωί και εργάζεται συχνά για 18 ώρες, χωρίζοντας το χρόνο του ανάμεσα στα γραφεία των δύο εταιρειών.

Στο πλαίσιο του σιωπητηρίου που «επέβαλε» στον εαυτό του, ο Dorsey που τιτιβίζει αρκτές φορές μέσα στην ημέρα, έκλεισε τον λογαριασμό του με τελευταίο Tweet ένα emoji (δυο χέρια σε στάση προσευχής) στις 22 Δεκεμβρίου.