Η Μόσχα περιορίζει ορισμένες άλλες ψηφιακές υπηρεσίες
Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram έχει ξεπεράσει την εφαρμογή WhatsApp στη Ρωσία διεκδικώντας να γίνει το πιο δημοφιλές εργαλείο ανταλλαγής μηνυμάτων, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η πάροχος εταιρεία Megafon, με τους Ρώσους να χρησιμοποιούν μαζικά τη συγκεκριμένη εφαρμογή καθώς η Μόσχα περιορίζει ορισμένες άλλες ψηφιακές υπηρεσίες.
Ενώ η αμερικανική εταιρεία Meta Platforms Inc, ιδιοκτήτρια του WhatsApp, χαρακτηρίσθηκε σήμερα «εξτρεμιστική οργάνωση» από ρωσικό δικαστήριο, οι αρχές έδειξαν να προωθούν ενεργά το Telegram, καθώς έχουν απαγορεύσει άλλες ξένες πλατφόρμες όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter.
Η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις μεταξύ των ξένων εταιρειών που διαχειρίζονται ψηφιακές πλατφόρμες και της Μόσχας
Η Megafon, μια από τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες παρόχους τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι οι αναλύσεις της που αφορούν τη χρήση του ίντερνετ μέσω κινητής τηλεφωνίας έδειξαν ότι το μερίδιο του Telegram εκτοξεύτηκε στο 63% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου από το 48% που ήταν τις πρώτες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου.
Το WhatsApp έπεσε στο 32% από το 48% στο ίδιο διάστημα, ανέφερε η Megafon.
Ο μέσος χρήστης του Telegram καταναλώνει 101 ΜΒ δεδομένων ημερησίως, σε σχέση με τα 26 ΜΒ που καταναλώνει ο χρήστης του WhatsApp, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Το Telegram το οποίο ίδρυσε ο Ρώσος Πάβελ Ντούροφ, είναι εδώ και καιρό μια δημοφιλής ειδησεογραφική πλατφόρμα στη Ρωσία, με σχεδόν όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης, τις κρατικές οντότητες και τα δημόσια πρόσωπα να χρησιμοποιούν τα κανάλια περιεχόμενου που διαθέτει.
«Η δημοτικότητα της υπηρεσίας ανέβηκε με το που τέθηκαν περιορισμοί στην πρόσβαση σε άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρει η Megafon σε ανακοίνωση της, στην οποία επισημαίνεται ότι «Η υπηρεσία άρχισε ενεργά να μεγαλώνει στις 24 Φεβρουαρίου».