Η μικρή κάμερα που κάνει μεγάλα πράγματα

Η μικρή κάμερα που κάνει μεγάλα πράγματα

Ποια είναι η τιμή της

«Osmo Pocket» τη λένε και είναι η μικρότερη κάμερα χειρός με σταθεροποιητή που έφτιαξε ποτέ η εταιρία drone και καμερών DJI.

Το μέγεθος δεν της στερεί βέβαια τη δυνατότητα να κάνει πολλά από αυτά που κάνει καλά η κινεζική εταιρία εδώ και μια δεκαετία, παρά το εντυπωσιακά μικρό του σώματός της.

Είναι βλέπετε σχεδιασμένη να προσφέρει υλικό σαν αυτό που βγαίνει από τα drones της DJI, μόνο που το κάνει όντας πανάλαφρη (116 γραμμάρια) και μικροσκοπική. Τόσο μικροσκοπική που χωρά ακόμα και στην τσέπη σου. Αν και τραβάει βίντεο 4K ακόμα και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο (στα 100Mbps), πράγμα που λογίζεται εντυπωσιακότατο.

Η DJI υπόσχεται πως η Osmo Pocket διαρκεί για δύο ολόκληρες ώρες στη λειτουργία 4K (στα 30fps όμως), την ίδια ώρα που συλλαμβάνει φωτογραφίες στα 12 ΜPs και διαθέτει και διπλό μικρόφωνο για την καταγραφή του ήχου.

Ακόμα και μικροσκοπική οθονούλα 1 ίντσας έχει για να ελέγχεις τις λειτουργίες της ή να καδράρεις την εικόνα. Για μεγαλύτερη οθόνη, συνδέεις το Android phone σου ή το iPhone στην κάμερα, επιτρέποντάς σου ταυτοχρόνως να την ελέγχεις από τη νέα εφαρμογή της εταιρίας.

Αυτό που ξεχωρίζει ωστόσο είναι ο σταθεροποιητής της κάμερας, που παρά το μικρό του μέγεθος προσφέρει αρκετές επιλογές, όπως object tracking, face tracking, time-lapse και autopanorama. Η DJI παρέχει μάλιστα και μια σωρεία αξεσουάρ για την Osmo Pocket, όπως αυτή τη βάση που σου επιτρέπει να την προσαρμόζεις στα πράγματα, σαν την GoPro δηλαδή, αλλά και αδιάβροχη θήκη, αντάπτορα για εξωτερικό μικρόφωνο και άλλα πολλά.

Όσο για την τιμή της, κοστίζει 359 ευρώ.