Το YouTube θα σας πει πόσο εθισμένοι με την τεχνολογία είστε

Το YouTube θα σας πει πόσο εθισμένοι με την τεχνολογία είστε

Κάντε ένα διάλειμμα από τον ψηφιακό κόσμο

Στο πλαίσιο της ολοένα και αυξανόμενης ανησυχίας ότι οι ζωές μας καταστρέφονται από τον ψηφιακό εθισμό, οι γίγαντες της τεχνολογίας κάνουν μικρά βήματα για να βελτιώσουν την «ψηφιακή μας ευημερία». Το πρώτο βήμα, όπως είναι αναμενόμενο, είναι να εντοπίσουμε το μέγεθος του προβλήματος και αυτό που χρειαζόμαστε είναι νέα εργαλεία iOS και Android 9 που θα μας επιτρέψουν να παρακολουθήσουμε πόσο χρόνο σπαταλάμε σε διάφορες υπηρεσίες.

Από σήμερα, η Google επεκτείνει αυτά τα στατιστικά στοιχεία στο YouTube, αναμφισβήτητα το πιο εθιστικό προϊόν της. «Στόχος μας είναι να κατανοήσουμε καλύτερα το χρόνο που ξοδεύετε στο YouTube, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το πώς θέλετε το YouTube να ταιριάζει καλύτερα στη ζωή σας», γράφει η εταιρεία.

Ο χρόνος που έχετε παρακολουθήσει, παρατείνεται μόνο μέχρι τις τελευταίες επτά ημέρες, οπότε αν θέλετε να παρακολουθείτε τις συνήθειες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα χρειαστεί να καταγράψετε τα δεδομένα κάπου αλλού.

Σύμφωνα με το YouTube, η προβαλλόμενη ώρα αφορά μόνο στα βίντεο και τις τηλεοπτικές εκπομπές του καναλιού που παρακολουθήσατε κατά τη σύνδεσή σας στο YouTube ως χρήστης ενώ δεν περιλαμβάνει τα βίντεο στα οποία κάνατε κλικ ως μη χρήστης ή αν τα έχετε διαγράψει από το ιστορικό.

Υπάρχει επίσης ένας τρόπος να προσθέσετε μια «φιλική υπενθύμιση» για να κάνετε ένα διάλειμμα όταν έχετε παρακολουθήσει πάρα πολύ το YouTube για την ημέρα:

Υπενθυμίστε στον εαυτό σου να κάνει ένα διάλειμμα: Μόλις μάθετε πόσο χρόνο ξοδεύετε στην εφαρμογή, ίσως θέλετε να ορίσετε ένα όριο. Είναι εύκολο να χάσετε το χρόνο όταν διασκεδάζεστε, γι 'αυτό θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μια υπενθύμιση για να κάνετε ένα διάλειμμα. Απλά επικεντρωθείτε στις ρυθμίσεις και επιλέξτε τη διάρκεια της ώρας που σας ταιριάζει. Μόλις φτάσετε  αυτό το όριο, θα εμφανιστεί μια φιλική υπενθύμιση στην οθόνη σας.