“Εκ του πατρός εκπορευόμενοι”. Από τον Ανδρέα Μπελεγρή

Με το βιβλίο «Εκ του πατρός εκπορεύομενοι» συστήνεται για πρώτη φορά ως συγγραφέας ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μπελεγρής.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ξετυλίγεται η υπόθεση της δολοφονίας ενός πατέρα από έναν εκ των δίδυμων γιων του. Πολύ σύντομα, αποκαλύπτεται πως το ίδιο το θύμα, ο πατέρας, είχε δώσει την εντολή της δολοφονίας του.

Τα αδέλφια εξαφανίζονται και οι αυτόπτες μάρτυρες δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ποιος από τους δύο διέπραξε το έγκλημα, καθώς πρόκειται για ομοζυγωτικούς διδύμους, σχεδόν κλώνους. Τα αδέλφια συλλαμβάνονται και καταδικάζονται, αφού αποδεικνύεται πως συνεργάστηκαν για την εκτέλεση της πατρικής εντολής.

Έξι χρόνια μετά, ένας δημοσιογράφος συναντά τους πρωταγωνιστές και τους φίλους τους, που κάποιοι από αυτούς είναι και δικοί του φίλοι.

Στο χρονικό που καταγράφει προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα που δεν απασχόλησαν την δικαιοσύνη: Πού αρχίζει και πού τελειώνει το δέσιμο των δύο αδελφών; Ποιος πραγματικά αποφάσισε τον φόνο; Ένα θύμα μπορεί να γίνει μετά θάνατον θύτης;

Ο Ανδρέας Μπελεγρής γεννήθηκε στη Σπάρτη Λακωνίας. Σπούδασε στο Τµήµα Οικονοµικών Επιστηµών στο ΑΠΘ. Εργάζεται ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «Πρώτο Θέµα» και στην ιστοσελίδα protothema.gr.