Ο συγγραφέας του Τσελεμεντέ Του Αναρχικού ζητά την απόσυρσή του

Ο Τσελεμεντές του Αναρχικού είναι ένα από τα γνωστότερα και πιο ανατρεπτικά βιβλία... συνταγών!

Ο συγγραφέας του, William Powell, το έγραψε το 1971, όταν ήταν ακόμη φοιτητής και για τις συνταγές του συμβουλεύτηκε πολλά στρατιωτικά εγχειρίδια.

Τώρα ο δημιουργός του ζητά να τον αποσύρουν πλέον από τα ράφια καθώς όπως είπε μιλώντας στο NBC, " δεν είναι πλέον υπεύθυνο να συνεχίσει να τυπώνεται".

Το βιβλίο περιέχει - μεταξύ άλλων- συνταγές για την κατασκευή βομβών, για το σαμποτάζ επικοινωνιακών δικτύων και την παρασκευή παράνομων ναρκωτικών.

Χρησιμοποιήθηκε σε εκατοντάδες τρομοκρατικές επιθέσεις ως βασικό... συστατικό. Η πρώτη ήταν το 1976 όταν μια ομάδα Κροατών εθνικιστών έκανε αεροπειρατεία και έβαλε έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο Grand Central Station της Νέας Υόρκης. Ενώ η πιο "διάσημη" επίθεση που συνδέθηκε με τον Τσελεμεντέ ήταν αυτή στο Κόλουμπαϊν.

Ο William Powell είναι σήμερα 60 ετών και δουλεύει ως δάσκαλος.

Ήδη από το 2000 έχει επιδιώξει να σταματήσει η κυκλοφορία του νεανικού του αυτού έργου.

Όπως είχε πει και τότε "το βιβλίο είναι από πολλές απόψεις ένα παραπλανητικό προϊόν του θυμού της εφηβείας μου και της προοπτικής να με στρατολογήσουν και να με στείλουν στο Βιετνάμ να πολεμήσω σε έναν πόλεμο στον οποίο δεν πίστευα... Η κεντρική ιδέα του βιβλίου ήταν ότι η βία είναι ένα αποδεκτό μέσω για να έλθει η πολιτική αλλαγή. Πια δεν το πιστεύω αυτό".

Όμως φαίνεται πως οι συνταγές του εξακολουθούν να απολαμβάνουν υπολογίσιμη δημοφιλία.