Φανερά συγκινημένος, αλλά και απογοητευμένος από τις εξελίξεις, ήταν ο άνθρωπος, που άφησε τη σφραγίδα του στα ερτζιανά με τη βελούδινη φωνή του. Ο Γιώργος Παπαστεφάνου χαρακτήρισε θλιβερά τα όσα γίνονται, ενώ δεν ήθελε να πει πολλά πράγματα, προτιμώντας να κρατήσει μέσα στην ψυχή του όλα όσα έζησε στα 40 και πλέον χρόνια που βρέθηκε στην ΕΡΤ.
“Έχω αποσυρθεί πλέον και είμαι απλός θεατής των όσων συμβαίνουν. Αυτή τη στιγμή, πάνω απ' όλα λυπάμαι σαν πολίτης για τα γεγονότα, στα οποία γινόμαστε όλοι μάρτυρες”.
Ο Γιώργος Παπαστεφάνου είναι ο άνθρωπος, που έζησε 45 χρόνια από τη ζωή του πίσω από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου, χαϊδεύοντας τα αυτιά όλων όσων τον άκουγαν. Όπως είχε πει ο ίδιος παλαιότερα, δούλεψε σε μία εποχή που η τηλεθέαση δεν λατρευόταν ως θεότητα και δεν περίμενε τα νούμερα της AGB για να μάθει αν αρέσει στο κοινό η δουλειά του.
Ο άνθρωπος, που μπήκε στο επάγγελμα την εποχή, που οι δημοσιογράφοι έπαιρναν το βάπτισμα, γράφοντας φαρμακεία, ξεκίνησε στο ραδιόφωνο τη δεκαετία του 1960 ως μαθητευόμενος.
Δύο μήνες αργότερα, υποβλήθηκε στη δοκιμασία να χωρέσει σε μια ώρα εκπομπής 60 κομμάτια. Η άσκηση αυτή ήταν αρκετή για να γίνει επίσημα μέλος της οικογένειας του ραδιοφώνου, καθώς τον προσέλαβαν.
Στη συχνότητα του ραδιοφώνου, όταν ο βενιαμίν τότε, Γιώργος Παπαστεφάνου, έκανε την πρώτη του εκπομπή με τίτλο “Στις 11 το βράδυ, κάθε Δευτέρα”, ακούστηκαν σε πρώτη μετάδοση Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος και Σπανός, άγνωστοι ακόμα στα δισκογραφικά δρώμενα. Η πιο γνωστή του εκπομπή ήταν το “Καλησπέρα, κύριε Έντισον”, που ξεκίνησε το Μάιο του '77 και είχε διάρκεια ζωής πάνω από 16 χρόνια.
Παρατηρώντας τα όσα γίνονται σήμερα, πολλά χρόνια μετά, έχοντας κλείσει την πόρτα του ραδιοφώνου, ο άνθρωπος με τη βελούδινη φωνή δεν μπορεί παρά να αισθάνεται, όπως δηλώνει ο ίδιος, απογοήτευση.