Περίπου 2 χρόνια μετά το μαύρο, αναβρασμός επικρατεί σχετικά με το πότε η ΕΡΤ θα δώσει και πάλι... σήμα στη μικρή οθόνη. Ήδη η Βουλή έχει δώσει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Ωστόσο καθοριστικό βήμα στην όλη διαδικασία είναι η επιλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ. Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν στο Δ.Σ. θα επηρεάσουν αποφασιστικά τις αλλαγές στη λειτουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Το κύριο όνομα που "παίζει" για τη θέση του νέου διευθυντή είναι αυτό του Σταύρου Καπάκου. Ο κ. Καπάκος έχει διατελέσει για χρόνια στο δημοσιογραφικό επιτελείο του MEGA και τώρα είναι διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα "Αυγή". Μεταξύ των απολυμένων της ΕΡΤ φαίνεται πως ο κ. Καπάκος χαίρει σχετικά μεγάλης αποδοχής, υπάρχει όμως και μια μερίδα που εκφράζει επιφυλάξεις.
Ακόμη ένα όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Πάνου Χαρίτου, του δημοσιογράφου που είναι γνωστός στους περισσότερους για τις ανταποκρίσεις του από τα πολεμικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής.
Το όνομα όμως που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή, τόσο μεταξύ των εργαζομένων όσο και στο ευρύτερο κοινό είναι αυτό του Λάμπη Ταγματάρχη. Ο κ. Ταγματάρχης θεωρείται αμφιλεγόμενο πρόσωπο στο μιντιακό χώρο και στο άκουσμα της πληροφορίας ότι προαλείφεται για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της νέας ΕΡΤ ξεσηκώθηκαν έντονες αντιδράσεις. Έντονη διαφωνία με την επιλογή του κ. Ταγματάρχη φαίνεται πως έχουν πολλοί κινηματογραφιστές της ΕΡΤ οι οποίοι λένε πως δεν θα μείνουν άπραγοι εάν αυτός οριστεί τελικά στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Ο ίδιος ο κ. Καπάκος φέρεται να σηκώνει επίσης "βέτο" και να απορρίπτει τη θέση του διευθυντή εφόσον αναλάβει διευθύνων σύμβουλος ο Λ. Ταγματάρχης.
Όπως προαναφέρθηκε, καθοριστική θα είναι η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν το Δ.Σ. για το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Κρίνεται πάντως, τόσο από τους εργαζόμενους που επιστρέφουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όσο και γενικότερα πως θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα, τις εκπομπές αλλά και τα πρόσωπα προκειμένου να μην υπάρξει ταύτιση με το πολυτάραχο παρελθόν της ΕΡΤ αλλά και τη ΝΕΡΙΤ. Οι εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί θεωρούν ότι ουσιαστική δικαίωση του αγώνα τους για να ξαναοίξει η ΕΡΤ θα είναι αυτή: η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση να απαλλαγεί από όλες τις κακοτοπιές και τα βάρη που αμαύρωσαν την εικόνα της στο παρελθόν.
Ως πιο πιθανή ημερομηνία να εκπέμψει η ΕΡΤ και πάλι θεωρείται η 11η Μαΐου. Και σε αυτό όμως καθοριστική θα είναι η επιλογή του νέου Δ.Σ.
Οι εργαζόμενοι που αναμένονται να επιστρέψουν πάντως δεν έχουν για την ώρα κάποια πληροφόρηση σχετικά με το πότε ακριβώς θα πιάσουν και πάλι δουλειά, ούτε με ποια διαδικασία ακριβώς θα επιστρέψουν.