Μια ακόμη πλούσια, θερινή θεατρική σεζόν ξεκίνησε και φυσικά οι επιλογές είναι πολλές.
Επιλέξαμε για εσάς ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις για ένα θεατρικό καλοκαίρι ικανό να καλύψει κάθε γούστο.
Μια νύφη (που δεν το 'σκασε), ένας (παραλίγο) γαμπρός, ένας Άγγλος ξάδελφος, ένας τρελός κολλητός, ένας παλιός παιδικός φίλος, ένας πολύ ενήλικας “προστάτης κυριών”, δύο πολύ κυρίες.... (με το Π... κεφαλαίο) οργανώνουν έναν γάμο κι ένα bachelor party με πολλές... παράπλευρες απώλειες. Ένα θερμό επεισόδιο στις ελληνορωσικές σχέσεις, ένας δεύτερος γάμος πριν καν γίνει ο πρώτος, μια χαμένη σημαία. Άγνωστο το πότε θα ξεχαστούν όλα. Αυτά τα ερωτήματα με πολύ κέφι και γέλιο θα μας απαντήσει η δροσερή και νεανική παρέα των Μάριου Αθανασίου, Πέτρου Λαγούτη, Πάνου Μουζουράκη, Ντορέττας Παπαδημητρίου και Μάνου Πίντζη, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αλέξανδρου Ρήγα. (Θέατρο Αθηνά)
Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ο Τάσος Ιορδανίδης, η Σοφία Φαραζή, ο Ορέστης Τζιόβας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ο Σταύρος Σβήγκος, η Τερέζα Γριμάνη και ο Μιχάλης Τιτόπουλος απαρτίζουν το θίασο που προσδοκά να καυτηριάσει με κωμικό τρόπο τη διαφθορά και την παντελή έλλειψη ηθικής των “σηματοδοτημένων” ηρώων του έργου. H μετάφραση του έργου (πρωτότυπος τίτλος: “A mad world my masters”) είναι του Ερρίκου Μπελιέ και η σκηνοθεσία της Θάλειας Ματίκα. (Στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη)
Πρόκειται για τη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη. Εικοσιπέντε ηθοποιοί-χορευτές, 4 τραγουδιστές και 11 μουσικοί μάς ταξιδεύουν από «τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού», στη Μεταπολίτευση μέχρι τις μέρες μας. Η σκηνοθεσία είναι του Θέμη Μουμουλίδη και πρωταγωνιστούν οι Γρηγόρης Βαλτινός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Φιλαρέτη Κομνηνού, Χρήστος Πλαΐνης. Θα παρουσιαστεί στις 15 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων.
Η Μήδεια του Ευριπίδη, η τραγωδία του έρωτα που μετατρέπεται σε τρομερό και άγριο μίσος, σε σκηνοθεσία Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, με τους Γιώργο Κιμούλη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Τάσο Νούσια, Μάνο Βακούση, Νικόλα Παπαγιάννη, Δημήτρη Παπανικολάου, Νίκο Αναστασόπουλο. Ανεβαίνει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου τόσο στη Μικρή Επίδαυρο, όσο και στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, πάνω σε δική του καινούρια μετάφραση. Στη Μικρή Επίδαυρο, στις αρχές Ιουλίου, η Σπείρα Σπείρα με τη διδασκαλία του Σταμάτη Κραουνάκη και την εξαιρετική χορογραφία της Αγγελικής Στελλάτου, απελευθερώνει την ανάμνηση ενός διαχρονικού διονυσιακού ελληνικού γλεντιού.