Η Καραμπέτη πενθεί για την Ηλέκτρα

Μετά από τις εξαιρετικές της ερμηνείες στις πιο εμβληματικές ηρωίδες του αρχαίου, ελληνικού δράματος, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ανεβαίνει για μια ακόμη φορά στη σκηνή σε έναν παρόμοιο ρόλο.

Έτσι, αφού την είδαμε ως Μήδεια, Ιοκάστη, Κλυταιμνήστρα και Ηλέκτρα, από 21 Φεβρουαρίου στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα τη δούμε στο ρόλο μιας σύγχρονης Κλυταιμνήστρας στο γνωστό δράμα του Ευγένιου Ο’Νιλ “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα”.
Η ιστορία έχει αντιπαραβολές με την αρχαιότητα αλλά και τις ημέρες του Αμερικανικού εμφυλίου, ενώ στο πλευρό της σπουδαίας ηθοποιού θα δούμε έναν εξίσου ταλαντούχο θίασο.
Αξίζει να σημειωθεί πως ίσως και να πρόκειται για την τελευταία παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς στο Εθνικό μιας και η θητεία του ως καλλιτεχνικός διευθυντής λήγει την Άνοιξη του 2013.
Στη σκηνή θα δούμε τους: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιώργο Γάλλο, Ακύλα Καραζήση, Γιώργο Κοτανίδη, ΧρήστοςΛούλη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Θέμις Μπαζάκα, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιούλικα Σκαφιδά, Χρήστο Στέργιογλου και άλλους.
(Αγ. Κωνσταντίνου 22-24, Ομόνοια. Πληροφορίες-προπωλήσεις: 2105288100)