Για τους εραστές του cult: Το Rocky Horror έγινε 40!

Η πρώτη προβολή της καλτ ταινίας «The Rocky Horror Picture Show» συμπληρώνει αυτές τις ημέρες 40 χρόνια και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου η επέτειος γιορτάστηκε δεόντως με μια ειδική εκδήλωση, που είχε απ'όλα: τέλεια τραγούδια, σεξ, παρενδυσία, αμφισεξουαλικούς τύπους, πολυσεξουαλικούς τύπους και οτιδήποτε έχει να κάνει με το σεξ!

Ηθοποιοί που συμμετείχαν στην ταινία, αλλά και στο διάσημο μιούζικαλ που ξεκίνησε να παίζεται το 1973, δύο χρόνια δηλαδή πριν από την κινηματογραφική μεταφορά, έδωσαν το παρών μέσα στο τρελό κέφι, όπως αρμόζει στο κλίμα των b-movies εκείνης της εποχής.

Η υπόθεση; Ένα νιόπαντρο ζευγάρι (την σύζυγο στην ταινία παίζει η Σούζαν Σαράντον!), εξαιτίας μιας καταιγίδας αναγκάζεται να βρει καταφύγιο στο σπίτι του τρελού τραβεστί επιστήμονα Φρανκ-ν-Φέρτερ. Εκεί, θα γίνει μάρτυρας της δημιουργίας ενός τέρατος τύπου Φρανκενστάιν, του Ρόκι Χόρορ.

 

Η ταινία και το μιούζικαλ σημείωσαν τεράστια επιτυχία παγκόσμια και έχουν ακόμη και σήμερα φαν όλων των ηλικιών.Σε αυτό βοηθάει βέβαια και η συμμετοχή των θεατών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του έργου πετούν στους πρωταγωνιστές νερό, χαρτί τουαλέτας, ρύζι και χοτ ντογκς, ενώ σε πολλά σημεία καλούνται να τραγουδήσουν και να χορέψουν.