Στο Sadler’s Wells το πρώτο χορευτικό έργο του Χουσεΐν Τσάλαγιαν

Το λονδρέζικο θέατρο Sadler's Wells θα παρουσιάσει την πρώτη χορευτική παράσταση που δημιούργησε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Χουσεΐν Τσάλαγιαν με τίτλο Gravity Fatigue.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου 2015 σε σκηνοθεσία και κοστούμια του Τσάλαγιαν, σε συνεργασία με τον χορογράφο Ντέμιεν Τζάλετ. Η προπώληση των εισιτηρίων για την παράσταση έχει ήδη ξεκινήσει από τις 11 Μαΐου.

Ο Χουσεΐν Τσάλαγιαν είναι διεθνούς φήμης σχεδιαστής μόδας και οι συλλογές του έχουν κερδίσει την αναγνώριση για τον καινοτόμο σχεδιασμό, την τολμηρή χρήση της τεχνολογίας και τον κομψό μινιμαλισμό, ενώ για δύο συνεχόμενα χρόνια (1999 και 2000) τιμήθηκε με τον τίτλο Σχεδιαστής της Χρονιάς της Βρετανίας.

Ο Τσάλαγιαν έχει συνεργαστεί με μουσικούς, ηθοποιούς και σχεδιαστές μόδας και τέχνης, στο θέατρο και στη μόδα, με ονόματα όπως της ηθοποιού Τίλντα Σουίντον, του φωτογράφου Νικ Νάιτ, και του 'Αντονι Χέγκαρτι από το συγκρότημα Antony and the Johnsons.

Το εικαστικό του έργο παρουσιάζεται τακτικά σε μεγάλες γκαλερί, συμπεριλαμβανομένων του Μουσείου Διακοσμητικών Τεχνών στο Λούβρο, το Μουσείο Design London και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Τόκιο.

Στο πρώτο θεατρικό του έργο, ο Τσάλαγιαν συνδυάζει την οπτική δημιουργικότητα των σχεδίων και των εννοιών με τον σύγχρονο χορό. Δουλεύοντας με τον βραβευμένο χορογράφο Ντέμιεν Τζάλετ, η παραγωγή αντλεί την έμπνευσή της από τα θέματα του εκτοπίσματος της προσωπικότητας.