Το Μαγικό Κλειδί: Θέατρο για παιδιά από την Κάρμεν Ρουγγέρη

Στην καρδιά της Αθήνας, στο θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115), η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά εμπνευσμένη από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα Η καρδιά της βασιλοπούλας.

Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη, ζωντανεύει στη σκηνή με τον μοναδικό τρόπο της αγαπημένης δημιουργού μικρών και μεγάλων. Η παιδική σκηνή του θεάτρου Κιβωτός γεμίζει χρώματα, χορούς, παραδοσιακές φορεσιές της πατρίδας μας και παραδοσιακές μουσικές της κάτω Ιταλίας, σε ένα σύμπαν όπου η μαγεία της ζωής συναντιέται με αυτή του θεάτρου. Από τα 27 Οκτωβρίου και για όλη τη θεατρική χρονιά, Το μαγικό κλειδί θα οδηγεί τα παιδιά στην αναζήτηση του νοήματος της ζωής, μέσα από τον μαγικό κόσμο του παραμυθιού και της Πηνελόπης Δέλτα.

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Πηνελόπη Δέλτα. Μία συγγραφέας που σημάδεψε την πνευματική ζωή του τόπου μας τον 20ο και που πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να γνωρίσουν μέσα από ένα βιβλίο ή μια θεατρική παράσταση», λέει η Κάρμεν Ρουγγέρη. «Ξαναδιαβάζοντας λοιπόν όλα της τα παραμύθια ξεχώρισα ένα, για να το ανεβάσω στο θέατρο. Ένα υπέροχο παραμύθι που προσφέρει τροφή για σκέψη». Έτσι λοιπόν, πριν ξεκινήσει η παράσταση, οι ηθοποιοί μιλούν με τα παιδιά για τη σπουδαία συγγραφέα και το έργο της, για να μπορέσουν αυτά να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν.

Όλα στο έργο γίνονται σ’ ένα νησί, που οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μέσα από μία παραμυθένια μακέτα. Ένας αφηγητής θα ξεναγήσει τα παιδιά δείχνοντάς τους τα σπίτια τους, τους ελαιώνες, τη θάλασσα, τα καράβια και το παλάτι που θα δεσπόζει ψηλά πάνω σε ένα λόφο, όλη τη μεγάλη, πλούσια και ειρηνική χώρα του Βασιλιά. Το σκηνικό της παράστασης, όμως, παραμένει απλό, ώστε να επιτρέπει να ξεχωρίζουν ανάγλυφα τα πολύχρωμα κοστούμια της παράστασης, που είναι εμπνευσμένα από παραδοσιακά κοστούμια της χώρας μας. Την παράσταση ντύνουν μουσικά μελωδίες και τραγούδια της κάτω Ιταλίας, που τραγουδούν οι ηθοποιοί της παράστασης με τις εξαιρετικές φωνές τους.

Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Ευαγγελία Καρακατσάνη, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου.

Κάθε Κυριακή στις 11.15 και στις 15.00

Τιμές εισιτηρίων: 12€

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:15 & στις 15:00

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:15 & στις 15:00

Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2014 στις 12:00

Κυριακή 05 Ιανουαρίου 2014 στις 11:15 & στις 15:00

Πειραιώς 115, Γκάζι