Ορλάντο: Η Βιρτζίνια Γουλφ πάει Γκάζι

Η παράσταση «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ, που παρουσιάστηκε το χειμώνα του 2008 στο BIOS, επανέρχεται από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και για δεκαπέντε μόνο παραστάσεις στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ.

Ο Ορλάντο θ' αλλάξει κοστούμια, σκηνικά. Θ' αλλάξει εποχές, όπως και τόπους. Θ' αλλάξει φύλλο, ακόμη ένα κοστούμι όπως όλα τ’ άλλα. Όλα είναι πίνακες τόσο με τη θεατρική έννοια όσο και με τη ζωγραφική. Όλα είναι ένα περιβάλλον που αλλάζει δίχως ν’ αγγίζει το μοναχικό ήρωα.

Η παράσταση:

Ένας άνθρωπος - ούτε άνδρας, ούτε γυναίκα – συναντιέται με τους θεατές της παράστασης και σε μια εξομολογητική διάθεση τους εμπιστεύεται την παράδοξη ιστορία του Ορλάντο μέσα στους αιώνες. Δεν είναι θέατρο, δεν είναι μύθος, ούτε παραβολή ή ένας φτηνός συμβολισμός. Είναι μια ψυχαναλυτική διαδικασία όπου χάνονται τα όρια μεταξύ των συμβαλλόντων.

Ο χώρος. Ένας μακρύς διάδρομος που κινείται ο ήρωας πάνω στα πατίνια του.

Ένα μικρόφωνο, ανάμεσα στους θεατές. Φώτα που υπαινίσσονται, η απόλυτη σιωπή, και όλα σκεπασμένα από μια αιώνια σκόνη που δεν αφήνει τίποτα ευδιάκριτο και όλα τα μπερδεύει σε μια γλυκιά αλληλουχία εντυπώσεων, φαντασμάτων, ρόλων, προσώπων, επιθυμιών και φοβίες, χιλιάδες απροστάτευτες φοβίες.

Ένα ταξίδι ψυχής αναζητώντας την αναψυχή.

Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης

Πέμπτη έως και Κυριακή στις 21:00 από 1η Νοεμβρίου

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

(Ευμολπιδών 45, Γκάζι, τηλ. 210 3464380)