Το δικό σου ελληνικό bar, στο σπίτι

Ο Παναγιώτης Φράγκος, bartender του πολυβραβευμένου εστιατορίου Hytra, μοιράζεται μαζί μας το πάθος του για τα ελληνικά ποτά, τα ντόπια προϊόντα και τον τρόπο με τον οποίο αυτά μπορούν να συνδυαστούν.

(Παναγιώτης Φράγκος)

Στην υγειά μας, απλά, εύκολα, με άμεσα προσβάσιμα συστατικά και κυρίως στο σπίτι.

Orange G Time

Αυτό το κοκτέιλ δημιουργήθηκε με το συνδυασμό τροφίμων των ελληνικών παραδοσιακών φαγητών, των παραδοσιακών γλυκών που είναι αρωματισμένα με γλυκάνισο και πορτοκάλι όπως και οι παραδοσιακές σαλάτες ανά περιοχές που περιέχουν πορτοκάλι και μαϊντανό.
Περιέχει: 50 ml ούζο, 20 ml λεμόνι, 20 ml πορτοκάλι, 20 ml σιρόπι ζάχαρης 1/1, 2 πρέζες μαϊντανό

Yogurt and Honey

Η σκέψη δημιουργίας προήλθε από τις ταβέρνες που σέρβιραν μαζί με το λογαριασμό γιαούρτι με μέλι με τα σύγχρονα εστιατόρια που σερβίρουν μαζί με το λογαριασμό παγωμένο σφηνάκι μαστίχας. Η δικιά μου απορία ήταν το αποτέλεσμα της μίξης των τριών αυτών συστατικών και τι αποτέλεσμα προσφέρουν. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό οπότε προστέθηκαν τα υπόλοιπα υλικά για την επίτευξη του προσδοκώμενου αποτελέσματος.

Περιέχει: 50 ml απόσταγμα μαστίχας, 20 ml λεμόνι, 20ml Νερόμελο 1/1, 10ml φατουράδα λικέρ, 20 gr γιαούρτι, 1 πρέζα κανέλας.

Greek coffe

Ο καφές που έφεραν οι μικρασιάτες στην Αθήνα, φημίζεται ότι μια από αυτές τις συνταγές ήταν ο ελληνικός-τούρκικος με διάφορα καρυκεύματα. Μια συνταγή που βρέθηκε ήταν αυτή και έγινε προσπάθεια να μετατραπεί σε κοκτέιλ.

Περιέχει: 50 ml τσίπουρο, 20 ml ελληνικό καφέ, 20 ml λικέρ καφέ, 10 ml σουμάδα, Μοριακό αφρό από καφέ, κάρδαμο και γαρύφαλλο.