Βραδιές Lincoln πλέον και στο σπίτι

Απέσπασε 7 Χρυσές Σφαίρες και ήταν υποψήφια για 12 Όσκαρ από τα οποία απέσπασε εκείνα για Best Production Design και Best Actor για την ερμηνεία του Daniel Day Lewis.

Ο λόγος για την ταινία Lincoln, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φιλμ του 2013, το οποίο είναι βασισμένο στο βιβλίο της Ντόρις Κιρνς Γκούντγουιν “Team of Rivals”, όπου αφηγείται τις τελευταίες εβδομάδες της ταραχώδους ζωής, ενός από τους πιο σημαντικούς προέδρους της Αμερικής, του Αβραάμ Λίνκολν, πριν από τη δολοφονία του.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μέσα από την πάντα ενδιαφέρουσα σκηνοθετική του ματιά, φωτίζει τις πιο επικίνδυνες και αποκαλυπτικές στιγμές του Αμερικανού ηγέτη, σε μια περίοδο όπου η σκοτεινή πλευρά της δουλείας ανυψώνεται και η χώρα οδηγείται σε απίστευτες καταστροφές από τον πόλεμο.

Ένα μεγαλειώδες ανθρώπινο δράμα, μέσα από το οποίο ο Λίνκολν όχι μόνο προσπαθεί να δώσει ένα τέλος στον καταστροφικό εμφύλιο πόλεμο αλλά μάχεται ταυτόχρονα να περάσει την 13η Τροπολογία σχετικά με τη μόνιμη κατάργηση της δουλείας. Μια πράξη αληθινής εθνικής τόλμης μέσα από την οποία θα πρέπει να καταθέσει όλες του τις δυνάμεις, ψυχικές και ηθικές, γεγονός που θα τον μετατρέψει σε θρύλο. Θα καταπιαστεί με τις επιπτώσεις των πράξεών του στον κόσμο και σε αυτούς που αγαπά. Αυτό που κρύβεται από πίσω είναι αυτό που νοιάζει τον Λίνκολν: να πείσει τον αμερικανικό λαό και αυτούς που απαρτίζουν την κυβέρνησή του που έχουν αντίθετη γνώμη, να αλλάξουν πορεία και να στοχεύσουν ψηλότερα προς ένα καλύτερο δρόμο για όλη την ανθρωπότητα.

Η ταινία πήρε σάρκα και οστά μέσα από το πολυεπίπεδο σενάριο του βραβευμένου με Πούλιτζερ, Τόνι Κάσνερ, την άκρως ανθρώπινη αφήγηση του Σπίλμπεργκ και την εξαιρετική ερμηνεία του Ντάνιελ Ντέι –Λιούις, που ηγείται ενός ολοκληρωμένου καστ ηθοποιών, ενώ καλεί το κοινό να εισχωρήσει απευθείας στην καρδιά και την ψυχή του Λίνκολν, μιας προσωπικότητας ακατέργαστων αντιθέσεων και σπουδαίων επιτευγμάτων. Αστείος και σοβαρός, ευχάριστος αφηγητής, δυνατός και δαιμόνιος αρχηγός και ταυτόχρονα ευαίσθητος πατέρας, αλλά στη σκοτεινότερη στιγμή για το έθνος του, όταν οι καιροί απαιτούν τον καλύτερο εαυτό του καθενός, ο ηγέτης Λίνκολν αναζητά εντός του την αιώνια και άφθαρτη εκδοχή του χαρακτήρα του.

Το Lincoln κυκλοφορεί σε Blu Ray και DVD από την Odeon από τις 10 Ιουνίου.

Πάρτε μια πρώτη γεύση παρακολουθώντας το trailer της ταινίας: