Ανακαλύπτουμε τη γαλλική γαστρονομία

Tης Ελένης Νικολούλια

Το νόστιμο φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός μπορεί να διοργανώνεται σε μια “μουντή” από κάθε άποψη Αθήνα δεν παύει όμως να εντυπωσιάζει.

Έτσι, από τις 21 Μαΐου ως και τις 21 Ιουνίου η Αθήνα θα μιλά και πάλι Γαλλικά στο 3ο φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας που διοργανώνεται από το Εμπορικό Τμήμα-UBIFRANCEτης Γαλλικής Πρεσβείας, τη Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά και το ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.

Κατά τη διάρκειά του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, να γνωρίσουν και να γευτούν γαλλικά προϊόντα και φυσικά να βιώσουν “Art De Vivre” στιγμές μέσα από τους πολιτισμικούς και γαστρονομικούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ και φέτος θα έχουν τη τιμητική τους η μαγειρική, τα προϊόντα και ο κόσμος της γαστρονομίας, ενώ στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται: η λογοτεχνική εκδήλωση “café littéraire…gourmand” με τη συμμετοχή Γαλλίδας συγγραφέως, η μύηση σε γαλλικά μενού, οι επαγγελματικές συναντήσεις art de la table και γαστρονομίας, μία φιλανθρωπική βραδιά, ένας περίπατος σε “Γαλλική αγορά”, η οινογευσία, το σεμινάριο γαλλικής ζαχαροπλαστικής, το εκπαιδευτικό συνέδριο και η εορταστική βραδιά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής:

ΜΕΝΟΥ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

21 Μαΐου - 21 Ιουνίου 2013 στο ξενοδοχείο SofitelAthensAirport.

Μενού γαλλικής κουζίνας στα εστιατόρια “ΚΑΡΑΒΙ” και “ΜΕΣΟΓΑΙΑ” του Sofitel Athens Airport.

διαγωνισμός μαγειρικής στο SOFITEL athens airport

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.

Διαγωνισμός μαγειρικής με τη συμμετοχή των μαγείρων τoυ ξενοδοχείου και μελλοντικών μαγείρων, που θα διοργανωθεί από το Sofitel Athens Airport.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “CAFE littéraire…gourmand”

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013, στο ξενοδοχείο SofitelAthensAirport.

Το “Café Littéraire…Gourmand” διοργανώνεται από το ξενοδοχείοSofitelAthensAirportσε συνεργασία με το περιοδικό «FigaroLittéraire», παρουσία της συγγραφέως ValentineGoby, η οποία θα παρουσιάσει την νουβέλα που έγραψε κατά τη διάρκεια του 2ου φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας στην Αθήνα.

UBIFRANCE: mini-eκθεση γαλλικων τροφιμων, ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ προΪοντων ART DE LA TABLE

Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στον εκπαιδευτικό όμιλο LeMonde

Το Εμπορικό Τμήμα-UBIFRANCEΑθηνών διοργανώνει παρουσίαση και γευσιγνωσία γαλλικών προϊόντων και artdelatable.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε επαγγελματίες των ακόλουθων κλάδων: ευρείας διανομής, HORECA, εξειδικευμένα δίκτυα, μέσα μαζικής ενημέρωσης, …

gala του γαλλικου συλλογου αλληλοβοηθειας στην αθηνα

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, Galaτου γαλλικού συλλόγου αλληλοβοηθείας στην Αθήνα στο ξενοδοχείο SofitelAthensAirport.

wine club

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο SofitelAthensAirport.

Οινογευσία που διοργανώνεται από το SofitelAthensAirport.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗς

Δευτέρα17 Ιουνίου2013, στοξενοδοχείοSofitel Athens Airport.

Το σεμινάριο αυτό διοργανώνεται από το SofitelAthensAirportκαι απευθύνεται σε επαγγελματίες, σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής και σε ιδιώτες.

“Γαλλικη αγορα”

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, στην Ελληνογαλλική ΣχολήΕυγένιος Ντελακρουά.

“Γαλλική αγορά” προϊόντων και artdelatableπου διοργανώνεται από την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά.

Συνεδριο

Ιούνιος 2013,(η ημερομηνία θα καθοριστεί αργότερα), στην Ελληνογαλλική ΣχολήΕυγένιος Ντελακρουά.

Συνέδριο για το εμπόριο τροφίμων στην αρχαιότητα που διοργανώνεται στην Ελληνογαλλική σχολή Ευγένιος Ντελακρουά.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport.

Με την ευκαιρία της Γιορτής της Μουσικής και το κλείσιμο του 3ου Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας, το φεστιβάλ γιορτάζει τη μουσική.