Δημιουργείται η “γειτονιά” του ποδηλατικού τουρισμού

Ακόμη πιο πλούσιο και οργανωμένο το φετινό Athens Bike Festival

Φέτος, από τις 20 ως και τις 23 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την τέταρτη διοργάνωση του θεσμού.

Ωστόσο, η Τεχνόπολη φέτος για πρώτη φορά θα ανοίξει για όλο τον κόσμο και τους φίλους του ποδηλάτου ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περιοχές και επιχειρήσεις που προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις για ποδηλατικό τουρισμό.

Έτσι, στο χώρο του Athens Bike Festival θα δημιουργηθεί μια “γειτονιά” με τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών του φεστιβάλ αναφορικά με τις δυνατότητες επιλογών για αποδράσεις και διακοπές με το ποδήλατο.

Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί πως ο ποδηλατικός τουρισμός - ο πλέον ανερχόμενος κλάδος θεματικού τουρισμού στην Ευρώπη - αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις του τουρισμού καθώς προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, σε ένα κοινό που διακρίνεται για το υψηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ του. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη πραγματοποιούνται περισσότερα από 20,3 εκατ. ταξίδια ποδηλατικού τουρισμού που περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις, με εκτιμώμενα έσοδα ύψους 8,94 δισ. ευρώ.

Νεότερα σύντομα