Το TEDxAcademy, μετά από τέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις, επιστρέφει και φέτος, προσκαλώντας το κοινό σε έναν ανοιχτό και δημιουργικό διάλογο με θέμα «Το μέλλον που μοιραζόμαστε» (“The Future we Share”), ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Έχοντας στο πλευρό του δεκαπέντε (15) αξιόλογους και διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, το TEDxAcademy 2014 θα θέσει στο επίκεντρο των συζητήσεων την Κοινωνία, την Τεχνολογία, την Επιχειρηματικότητα, την Επιστήμη, την Ψυχολογία, τη Φιλοσοφία και τις Τέχνες, δίνοντας έμφαση στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τον άνθρωπο, αλλά και το μέλλον που όλοι μας, ως ενεργά μέλη της παγκόσμιας κοινότητας μπορούμε να διαμορφώσουμε από κοινού.
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν καινοτόμες δράσεις από το διεθνή χώρο, συμμετέχοντας σε έναν παραγωγικό διάλογο με το κοινό και ανταλλάσσοντας απόψεις πάνω σε τρεις βασικές θεματικές ενότητες:
-
Παγκόσμιο Όραμα: εξελίξεις που διαμορφώνουν τις παγκόσμιες τάσεις σχετικά με την Τεχνολογία, την Κοινωνία και τη Δημοκρατία.
-
Τοπική Δράση: πρωτοποριακές ιδέες που είναι σε θέση να συμβάλλουν στην κοινωνική πρόοδο, μέσα από το πρίσμα της Δημοκρατίας, της Καινοτομίας και της Αλλαγής.
-
Ανθρώπινη Αλληλεπίδραση: Σκέψεις και ιδέες για τις δυνατότητες των ανθρώπων που μπορούν να επηρεάσουν καθοριστικά τη ζωή όλων μας και τις σύγχρονες κοινότητες, καθώς και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο.
Ορισμένοι από τους ομιλητές που θα συμμετάσχουν στο TEDxAcademy 2014, είναι οι ακόλουθοι:
James Robinson, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Harvard, συν-συγγραφέας του «Γιατί αποτυγχάνουν τα έθνη» (Why Nations Fail). Το 2012, ο James Robinson κατετάγη στους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου από το περιοδικό Foreign Policy.
Daniel Gilbert, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Harvard. Συγγραφέας του διεθνούς best seller «Σκοντάφτοντας στην ευτυχία» (Stumbling on Happiness), το οποίο κέρδισε το 2007 το βραβείο Royal Society Prizes for Science Books.
Keren Elazari, σύμβουλος ασφαλείας κυβερνοχώρου, σημαίνον μέλος εκστρατείας κυβερνήσεων και παγκόσμιων εταιριών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ηλεκτρονική πειρατεία.
Αλέξης Παπαχελάς, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».
Χάρης Θεοχάρης, τέως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ειδικός στο σχεδιασμό, την ανάλυση και την εφαρμογή μεγάλων συστημάτων λογισμικού.
Νίκος Κουμέττης, πρόεδρος της Coca-Cola Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης
Μύρων Μιχαηλίδης, αρχιμουσικός, Καλλιτεχνικός Διυεθυντής Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Στέλιος Ράμφος, φιλόσοφος και συγγραφέας
Μιχάλης Μπαχτής, φυσικός, ερευνητής στο CERN
Μαρία Σταυροπούλου, νομικός, επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, θα διατεθούν συνολικά 100 εισιτήρια σε ανέργους.