Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Γαστρονομίας, η διοργάνωση θεσμός για το σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι.
70 θεματικές εκδηλώσεις πολιτισμού, καινοτομίας, γευσιγνωσίας, παρουσιάσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, 180 ειδικοί και δημιουργοί της γαστρονομίας, της δημοσιογραφίας, της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, πρότυπη έκθεση με υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας, 21 chefs από όλη την ελληνική επικράτεια, το 1Ο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου της Αθήνας (AICFF), 30 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες, το πρώτο Συνέδριο Αιγαιοπελαγίτικης Γαστρονομίας, οι Κυκλάδες ως τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός και 7000 θεατές, οι αριθμοί που περιγράφουν τα όσα διαδραματίστηκαν από τις 9 έως και τις 11 Μαϊου στο Μουσείο Μπενάκη.
Με ενδιαφέρουσες και διεισδυτικές εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις κοινότητες της γεύσης, το design, το bartending, την καινοτομία και τον γαστρονομικό τουρισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό της γεύσης και με Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό τις Κυκλάδες παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων το συναρπαστικό αρχιπέλαγος γεύσεων και πολιτισμού για πρώτη φορά στην πληρέστερη γεωγραφική και θεματική του αντιπροσώπευση.
Με δια-δραστικές εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και εκπαιδευτικές δράσεις για το food pairing, το food styling & photography, την αρμονία κρασιών και τυριών, τα αρωματικά φυτά και βότανα, την art de la table, την τέχνη των cupcakes κ.α. Με την αντιπροσωπευτική έκθεση υψηλής ποιότητας παραγωγών από όλη την Ελλάδα στην οποία για τρείς μέρες είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη μοναδικότητα των αυθεντικών τοπικών γεύσεων και να μυηθούμε σε έναν συναρπαστικό τρόπο ζωής.
Με κεντρικό σύνθημα “A spoon full of inspiration” πραγματοποιήθηκε και το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομικού Κινηματογράφου- ο νέος θεσμός των Ημερών Γαστρονομίας με πρεμιέρες και ειδικές προβολές, πλαισιωμένο από μια ενότητα ευρηματικών θεματικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στην διαχρονική σχέση γαστρονομίας και τέχνης, ενώ για πρώτη φορά διοργανώθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα chef’s choice στο οποίο δημοφιλείς chef’s παρουσίασαν συνταγές εμπνευσμένες από έργα της μεγάλης οθόνης.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρότυπη διοργάνωση - σημείο αναφοράς της Γαστρονομίας πέτυχε το στόχο της να συγκεντρώσει ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο επισκεπτών από όλο το φάσμα της εμπορικής, επιχειρηματικής, τουριστικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας (γαστρονόμοι, Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι , οινολόγοι, σεφ, food bloggers, ιδιοκτήτες εστιατορίων, food buyers, ερευνητές, πανεπιστημιακοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές.) και να τους προσδώσει ό,τι καλύτερο συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην ελληνική γαστρονομία της χώρας.
Το ραντεβού ανανεώνεται για το 2015.