Οι διοργανωτές των «Ημερών Γαστρονομίας», της πρότυπης διοργάνωσης για τον πολιτισμό, την καινοτομία και τους ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας που προσελκύει εδώ και δυο χρονιές το ενδιαφέρον της εγχώριας και διεθνούς γαστρονομικής κοινότητας, ανακήρυξαν τις Κυκλάδες ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό για το 2014.
Για πρώτη φορά, και σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάιο στους έλληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα έχει αναλάβει τα ηνία της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, ένα τόσο αντιπροσωπευτικό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάδειξης και προβολής του συναρπαστικού οικοσυστήματος γεύσεων και πολιτισμού των Κυκλαδικών νησιών.
Ο ετήσιος θεσμός του Τιμώμενου Γαστρονομικού Προορισμού αποτελεί σημαντικό κεκτημένο των Ημερών Γαστρονομίας και ένα παράδειγμα του πώς μια συλλογική προσπάθεια από τοπικούς φορείς, ανθρώπους και κοινότητες δύναται να μετεξελιχθεί σε μια χρήσιμη δυνατότητα για την ενδυνάμωση της περιφερειακής ανάπτυξης. Για τις φετινές Ημέρες Γαστρονομίας, οι διοργανωτές επέλεξαν ως Τιμώμενο Γαστρονομικό Προορισμό, τις Κυκλάδες, ως πρεσβευτή της μεσογειακής δίαιτας αλλά και μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα.
Το σύμπλεγμα των Κυκλάδων φιλοξενεί μια εμβληματική και αντιπροσωπευτική κιβωτό αυθεντικών γεύσεων και εμπειριών που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες του Φεστιβάλ – γαστρονόμους, έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές διεθνών δικτύων επικοινωνίας, οινολόγους, chefs, food bloggers, restaurateurs, food buyers, εμπορικούς διευθυντές μεγάλων delicatessen και e-shops προϊόντων, ερευνητές, επενδυτές, εκπροσώπους εξαγωγικών δικτύων, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του μάρκετινγκ τροφίμων - στο πιο διάσημο ελληνικό αρχιπέλαγος με μακραίωνη γαστρονομική παράδοση και σε μια περιοχή που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πόλους έλξης επισκεπτών παγκοσμίως και διάδοσης της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό.
Στις Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) στις 9, 10 και 11 Μαΐου.