Tα 7 πιο αισιόδοξα σημεία της πόλης !

Tης Ελένης Νικολούλια

Πολλές φορές, δεν έχεις διάθεση. Ακόμα περισσότερες, δεν έχεις λεφτά. Γύρω σου, όμως, πάντα θα υπάρχουν δεκάδες όμορφες αφορμές για να περάσεις ωραία, μόνος ή με φίλους, για να περπατήσεις και να χαλαρώσεις, να αποβάλεις το καθημερινό άγχος και να διαπιστώσεις πως ζεις σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου !

Και αυτό από μόνο του, αρκεί σίγουρα για να σου φτιάξει τη διάθεση !

1. Πεζόδρομος Αρεοπαγίτου και Αποστόλου Παύλου 

Περπατάς και δίπλα σου είναι η Ακρόπολη. Κάνεις τη βόλτα σου και γύρω σου υπάρχει κόσμος. Τα πρωινά σου κρατούν παρέα οι μικροπωλητές και οι δεκάδες αντίκες/θησαυροί τους. Τα απογεύματα χαλαρώνεις, παρατηρώντας τις πορτοκαλί ανταύγειες του ήλιου να πέφτουν πάνω στα αρχαία της περιοχής. Το βράδυ υπάρχει ησυχία. Τόσο “εκκωφαντική” ησυχία, που είναι ιδανική για να σκεφτείς μόνος σου ή με παρέα. Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και η Αποστόλου Παύλου είναι μια μικρογραφία της πανέμορφης Αθήνας. Και, λίγοι είναι αυτοί, που δεν το διαπιστώνουν κάθε φορά που περπατάνε εδώ...

2. Παραλιακή 

Αυτά τα δεκάδες χιλιόμετρα παραλιακού δρόμου, που ξεκινούν από το Παλαιό Φάληρο και καταλήγουν στον Άλιμο, τα λατρεύω για τις πρωινές βόλτες του Σαββατοκύριακου. Παιδιά και σκυλιά, μικροί και μεγάλοι, ζευγάρια και μοναχικοί, παρέες και οικογένειες, και ποιος δεν έρχεται εδώ, όταν αναζητά μια βόλτα σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης !

3. Περιφερειακός Λυκαβηττού 

Περπατάμε σχεδόν δίπλα από το κέντρο της Αθήνας, ο καιρός είναι όσο δροσερός επιθυμούμε, σκαρφαλώνουμε στα σκαλοπάτια του βράχου και στο τέλος ολοκληρώνουμε τη βόλτα μας, ανεβαίνοντας στον Αϊ Γιώργη. Εκεί, τραβάμε και φωτογραφίες και ανταλλάζουμε όρκους αιώνιας φιλίας, αγάπης και πίστης... στην Αθήνα μας !

Δείτε το αφιέρωμα του news.gr: Οδηγός αισιοδοξίας

4. Πειραϊκή 

Μια ακόμα αφορμή για βόλτες πλάι στη θάλασσα είναι φυσικά και η Πειραϊκή. Η βόλτα μας αυτή τη φορά ξεκινά από τη Μαρίνα Ζέας και καταλήγει περίπου στη Σχολή Ναυτικών δοκίμων. Γύρω μας η θάλασσα, τα παλιά αρχοντικά του Πειραιά, τα βράχια και οι ταβέρνες με τα ολόφρεσκα ψάρια να μας γαργαλούν τη μύτη !

5. Στην “άγρια” Πάρνηθα 

Οι μυρωδιές του χειμώνα κάνουν ασύγκριτα χαλαρωτική τη βόλτα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Αν, μάλιστα, είσαι και αθλητικός τύπος, δεν έχεις παρά να φορέσεις τα ορειβατικά σου μποτάκια και να απολαύσεις μια πεζοπορία στο ελατόδασος και, αν είσαι τυχερός, να δεις στο πέρασμά σου ακόμα και ελάφια. Η διαδρομή είναι ήπια, διάρκειας περίπου τριών ωρών, και με μικρές υψομετρικές διαφορές.

6. Στον Εθνικό Κήπο 

Ξεκινάμε τη βόλτα από την Ηρώδου Αττικού, χαζεύουμε τους εύζωνες, μπαίνουμε στον κήπο από την πίσω πόρτα, και ακολουθούν πάπιες, χελώνες και πράσινες οάσεις κυριολεκτικά στην καρδιά της Αθήνας. Σούπερ βόλτα για όλες τις ώρες και μέρες !

7. Πλάκα – Αναφιώτικα – Μοναστηράκι 

Το ραντεβού μας δίνεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, η οποία είναι γεμάτη από κόσμο όλη τη διάρκεια της ημέρας. Συνεχίζουμε τη βόλτα μας, περνώντας από την Πλάκα, περπατάμε, και σταδιακά ανηφορίζουμε προς μία από τις ομορφότερες γειτονιές της πόλης, ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Φτάσαμε στα Αναφιώτικα, το “νησί” της Αθήνας, καθόμαστε στις στέγες των ασβεστωμένων σπιτιών και χαλαρώνουμε για ώρες με μια μπύρα στο χέρι !

8. Παραλία Θεσσαλονίκης 

Εγκαινιάστηκε πρόσφατα και αποτελεί μακράν μία από τις ομορφότερες βόλτες, που μπορεί να κάνει κανείς σε όλη την Ελλάδα. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από την είσοδο του λιμανιού και να περπατήσουμε ως το Λευκό Πύργο, ωστόσο, το νέο καμάρι της συμπρωτεύουσας δεν είναι άλλο από το σημείο, που ξεκινά από εκεί ακριβώς, και που περιλαμβάνει 7 πάρκα με χώρους ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης και πολιτισμού και όλα αυτά δίπλα από τη θάλασσα.