Τα φορέματα της Diana έρχονται στην Αθήνα

Με την ευκαιρία της επίσημης πρεμιέρας στην Αθήνα, της ταινίας Diana, στις 25 Νοεμβρίου, η Boutique Chopard, θα φιλοξενήσει για μερικές μέρες, τρία απο τα φορέματα της ταινίας.

O Jacques Azagury βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει οτι σχεδίασε τα βραδυνά ρούχα και μερικά απο τα βασικά κοστούμια ημέρας για τον ρόλο της Naomi Watts, ως Diana, Πριγκίπισα της Ουαλίας, στην ταινία του Oliver Hirschbiegel.

O Azagury ειναι ενας βρετανός σχεδιαστής μόδας με έδρα το Λονδίνο ο οποίος ειδικεύεται σε βραδυνά ρούχα για κόκκινο χαλί. Ντύνει μερικές από τις πιό λαμπερές γυναίκες στον κόσμο – από γαλαζοαίματες μέχρι ρόκ στάρς. Ο Azagury ειναι αυτός που ειναι υπεύθυνος για την μεταμόρφωση της Diana, Πριγκίπισας της Ουαλίας σε μια διεθνή fashion icon που συγκεντρώνει ολα τα βλέματα, και συνεχίζει σήμερα, να ντύνει τις πιό μοντέρνες και κομψές γυναίκες απο το ατελιέ του στο Knightsbridge στο Λονδίνο.

Τα τρία φορέματα που θα παρουσιασθούν περιλαμβάνουν:

- Ενα κοντό φόρεμα σε χρωμα θαλασσί με χάντρες και τετράγωνο ντεκολτέ με μια λεπτομέρεια με φιόγκο. Ειναι ενα ακριβές αντίγραφο του φορέματος που φορεσε η Πριγκίπισα Diana στην πρεμιέρα της Λίμνης των Κύκνων στο Royal Albert Hall, τον Ιούνιο του 1997. Στην ταινία, η Naomi Watts φοράει αυτό το φόρεμα στην σκηνή με την δημοπρασία στούς Christies και στην επίσημη αφίσα της ταινίας.

- Ενα μακρύ μαύρο φόρεμα απο δαντέλα Chantilly με ουρά και λεπτομέρεια με φιόγκο. Ειναι ενα ακριβές αντίγραφο του δώρου γενεθλίων που έκανε ο Jacques Azagury στην Diana, τον Ιούνιο του 1997. Η πριγκίπισα το φόρεσε στο επίσημο δείπνο για τα 100 χρόνια της Tate Gallery. Ηταν και η τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνιση της πρίν πάει στο Παρίσι. Στην ταινία, η Naomi Watts το φοράει στην σκηνη του επισήμου γεύματος στο Rimini.

- Ενα μακρύ φόρεμα με χρυσές πούλιες με ουρά και σταυρωτή πλάτη. Το φόρεμα σχεδίασε ο Azagury ειδικά για την ταινία. Το εμπνεύσθηκε απο την περίφημη φωτογραφία της Diana απο τον Patrick Demarchelier στην οποία φοράει ενα παρόμοιο φόρεμα του Azagury. Στην ταινία, η Naomi Watts φοράει αυτό το φόρεμα στην σκηνη της Royal Opera.